Hírek

A fájdalom pokoli, főként az első napokban – nem Varga Barnabás az első Fradi-játékos, aki arccsonttörést szenvedett

Nem először fordult elő ferencvárosi labdarúgóval olyan szerencsétlen baleset, mint Varga Barnabással a skótok elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen.

2018. május 5-én a felcsúti Pancho Arénában játszott Videoton–Ferencváros mérkőzés 2. percében Julian Koch, a vendégek német középpályása szerencsétlenül ütközött a fehérváriak kapusával, Kovácsik Ádámmal, és eszméletét vesztve terült el a füvön. A székesfehérvári kórházban kiderült, hogy agyrázkódást és arccsonttörést szenvedett.

A német labdarúgó végül visszatért, de 2019-ben befejezte profi pályafutását. Két évet még játszott a német amatőrligában szereplő VfL Hörde csapatában, 2022 óta pedig a Borussia Dortmund II másodedzőjeként dolgozik.

A 33 éves sportembert a Fradi.hu kérdezte meg az akkori tapasztalatairól, és arról, mire számíthat a Németországban megműtött, de már haza is tért Varga Barnabás.

„Rossz volt látni a felvételeket, természetesen eszembe jutott a korábbi sérülésem. Én úgy emlékszem vissza arra az esetre, hogy elsőre igazán fel sem fogtam, mi történt.

A fájdalom pokoli, főként az első napokban. A műtétet követően 6-8 hét kihagyással kell számolni, ennyi idő után térhettem vissza a pályára maszkban

– mesélte.

Hozzátette, a regeneráció során fontos betartani a szakemberek utasításait, nem szabad semmit elsietni.

„Egy kicsit tartottam attól, mi történik, ha valaki eltalálja az arcomat, de idővel ez az érzés elmúlt” – mesélt arról, hogy mennyire félt, amikor ismét visszatért a pályára.

Kapcsolódó
Varga Barnabás menedzsere: Az egész futballtársadalmat megérintette Barna esete, és az egész világ megtanulta a nevét
Paunoch Péter azt mesélte, Varga barátnője, Laura rendkívül talpraesett volt, és azonnal bement a nézőtérről a pályára a baleset után, és ő volt az, aki tudatta a menedzserrel, hogy a csatár a mentőben magához tért.
Olvasói sztorik