Hírek

„Úgy éreztem, mindent jól csináltam” – a skót kapus nem emlékszik, hogyan ütközött Varga Barnabással

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

Ijesztő pillanat volt: Varga Barnabás fejét, arcát eltalálta a labdára kimozduló skót kapus, Angus Gunn, és a magyar válogatott csatára eszméletlenül terült el a földön, majd társai egyből jelezték, baj van, jöjjön gyorsan a segítség (amely a magyar játékosok és Zacher Gábor szerint nem érkezett elég gyorsan, de az UEFA megvédte az egészségügyi stábot).

Azóta már megműtötték az arccsonttörést és agyrázkódást szenvedett NB I gólkirályt, aki néhány nap múlva visszatérhet ugyan a csapathoz, a de torna véget ért számára a sajnálatos sérülés miatt. Az ütközésről a The National nevű skót lap megkérdezte Gunnt, aki nem tudta felidézni az esetet.

Nem teljesen világos számomra, hogyan történt az ütközés, nem emlékszem mindenre. Magasan jött a labda, érkeznem kellett, és ugyan kicsit fájt az ütközés, de úgy éreztem, mindent jól csináltam. Remélem, hamar felépül a magyar srác

– idézte az Index a 13-szoros válogatott Gunnt, aki az angol másodosztályú Norwich játékosa.

Az 1-0-s magyar győzelem azt jelentette, hogy Skócia egy pontjával utolsó lett a csoportban, és kiesett, a magyar csapat sorsa pedig más válogatottak eredményeitől függ. Hétfő este például azért kell szurkolni, hogy a spanyol és az olasz csapat se kapjon ki Albánia, illetve Horvátország ellen.

Kapcsolódó
A magyar válogatott egyik nagy teljesítménye a mítoszrombolás – testben és fejben is bírja a hajrákat Marco Rossi csapata
Akármi legyen is a csoportharmadikként záró magyar válogatott sorsa a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságon, az biztos, hogy a skótok ellen Csoboth Kevin 100. percben szerzett góljával 1–0-ra megnyert csoportmérkőzés beleég a futballrajongók emlékezetébe – no meg azt is segíti, hogy végleg leszámoljunk egy mítosszal, amely szerint a kiélezett hajrák magyar szempontból rendre rosszul sülnek el.
Olvasói sztorik