Hírek

Varga Barnabás menedzsere: Az egész futballtársadalmat megérintette Barna esete, és az egész világ megtanulta a nevét

MARIJAN MURAT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
MARIJAN MURAT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Nehéz szavakat találni erre a pár percre, amikor tudatosult bennem, hogy a játékosom ott fekszik mozdulatlanul. A csapattársak reakciói még inkább megrémítettek.

Az ügyetlenkedő német egészségügyi sráctól kezdve az orvosokon át úgy tűnt, senki nincs a helyzet magaslatán, ahogy láttam, egyedül a magyar orvosi stáb és a magyar játékosok mérték fel jól a dolog valós veszélyét. Ez a tíz perc – vagy lehet, kevesebb is volt ennél – sokkoló volt számomra” – nyilatkozta az NB1.hu-nak Varga Barnabás menedzsere, Paunoch Péter.

A magyar válogatott csatára a Skócia elleni utolsó Eb-csoportmeccsen szenvedett arccsonttörést és agyrázkódást, amikor ütközött a skótok kapusával, Angus Gunn-nal.

Paunoch azt mesélte, Varga barátnője, Laura rendkívül talpraesett volt, és azonnal bement a nézőtérről a pályára a baleset után, és ő volt az, aki tudatta a menedzserrel, hogy a csatár a mentőben magához tért.

„De ezt a tíz percet senkinek nem kívánom, borzasztó volt. (…) Egész éjjel fennmaradtam, vártam a fejleményeket. Tart az átigazolási szezon, meg van kötve a kezem, de természetesen mindent félretettem, hiszen Barni volt a legfontosabb.

Aggódtam érte, de nem úgy, mint a menedzser a klienséért, hanem mint ember a másik emberért, hiszen Barna élete forgott kockán.

Paunoch szerint a játékosoknak nehéz lehetett, mert ők a pályán nem tudhatták, hogy van a társuk, ennek ellenére Varga sérülése olyan pluszerőt adott a csapatnak, amely aztán győzelemhez segítette. A játékosügynök megemlítette, Varga az a fajta csatár, aki nem ijed meg a nála nagyobb védőktől, emiatt a rázós szituációkba is belemegy, de Paunoch szerint az már a durvaság határát súroltí, ahogy a sérülést eredményező jelenetnél a kapus és két védő körbevette.

A menedzser jelezte, az Eb alatt többen is keresték Varga miatt, de az igazán sok megkeresés a sajnálatos sérülés után érkezett.

„Tudatták velünk, nagyon sajnálják, hogy mi történt, és gyors felépülést kívántak neki. Az a fajta érdeklődés, amit vasárnap éjjel és hétfőn tapasztaltam, egészen elképesztő volt. A New York Timestól kezdve az Athletic brit kiadásáig rengetegen kerestek,

tényleg az egész futballtársadalmat megérintette Barna esete, és az egész világ megtanulta a nevét.

A 29 éves, 14-szeres válogatott Varga szerdán hagyhatja el a kórházat, és a sérülése miatt várhatóan másfél hónapot kell kihagynia.

Olvasói sztorik