Hírek

„Marco Rossi azt mondta, hogy ezzel a győzelemmel sok károgót sikerült elhallgattatni”

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A magyar válogatott vasárnap drámai körülmények után 1-0-ra legyőzte Skóciát az Európa-bajnokság utolsó csoportkörös mérkőzésén, így még élnek a továbbjutási esélyek.

Csakhogy a drámaiság alapját Varga Barnabás horrorisztikus sérülése indította a 70. percben. A magyar csatár a kapussal és egy hátvéddel ütközött, ami után előbb mozdulatlanul feküdt a földön, majd remegni kezdett. Szerencsére cikkünk megjelenésekor már tudjuk, hogy jobban van, de arccsonttörés miatt műtétre szorul. A találkozó után az újságírókhoz kisétáló focisták is mind azzal kezdték az értékelésüket, hogy remélik, jól lesz Varga.

„Tényleg borzasztóan nézett ki, ami ott történt, én személy szerint oda sem mertem nézni. Próbáltunk érte is küzdeni, megnyerni ezt a meccset” – ecsetelte Bolla Bendegúz, aki már-már hagyományosan elsőként érkezett az öltözőből.

Ennél komolyabb kritikát fogalmazott meg Szoboszlai Dominik, aki maga tolta be a hordágyat, látva az orvosi stáb határozatlanságát.

„Nem lehetett senki nyugodt, mert nem tudtuk, mi van Barnával. Én voltam az első, aki odament a Barnihoz és látta, hogy mi van.

Nem értem ezt a protokollt, hogy miért nem rohannak a mentősök, vagy a hordágy. Mindenki számára rohadt nagy kérdés marad. Remélem, mindenki észbe kapott, hogy pár másodperc egy életbe kerülhet. Most jól jöttünk ki belőle, és remélem, soha többé nem kell átélnie senkinek ilyet, de azzal valamit csinálni kell, ahogy begyalogolnak, miközben mások az emberéletért küzdenek.

Próbáltuk úgy felfogni, hogy most van még egy ember, akiért ezt meg kell csinálni. Ő egy párharcba ment bele, hogy segítsen nekünk, utána rajtunk volt a sor” – dohogott a kapitány.

„Közel voltam a szituációhoz, hallottam is egy nagy csattanást, aztán szomorúan láttam, hogy Barni fekszik ott és nagyon rossz állapotban volt. Felkavaró ez minden játékosnak, nagyon sajnálom őt, remélem minél előbb jobban lesz” – emlékezett vissza a történtekre Botka Endre. A védőnk aztán vigyorogva reagált arra az újságírói felvetésre is, hogy volt pár kemény belépője is.

Mondtam már tegnap is, hogy amit én hozok, az a keménység! Az első 15 percben még nem ment át annyira az üzenet, de utána olyan voltam, mint egy kullancs!

Botka a kapufát látva arról mesélt, tartott tőle, hogy nem lesz már hasonló lehetősége a csapatnak.

„Bevallom őszintén, abban a pillanatban azt hittem, az volt a meccslabda, de ők nagyon kinyitották a védelmüket, mi viszont kicsit egységesebbek voltunk. Hülyén hangzik, de ekkor meg azt éreztem, hogy meglesz.

Rossi azt mondta, hogy ezzel a sok károgót sikerült elhallgattatni. Az elmúlt két mérkőzésen ezek az emberek nagyon felhangosodtak és jó érzés ilyenkor a siker.

Csoboth Kevin arról beszélt, hogy leírhatatlan érzés volt a győztes gólt megszerezni, főleg miután korábban kapufát lőtt egy ígéretes akció végén.

Szalai Attila sem titkolta, hogy alighanem lesz egy kis ünneplés az edzőtábor helyszínén, ezután viszont marad a reménykedés, hogy jól alakul a többi eredmény.

„Küzdöttünk-hajtottunk, Barni a saját testi épségét kockáztatta a sikerért, úgyhogy amikor beálltam próbáltam én is mindent beleadni. Örülök, hogy sikerült ezt a lépést magyar szívvel megtenni. A következő napokban szurkolunk azoknak a válogatottaknak, akiknek kell, de azért szólt már a zene az öltözőben is.”

A magyar válogatott 3 pontot szerzett, de nem jó a gólkülönbsége, így arra van szüksége, hogy ne nyerjen a B csoportban Horvátország és Albánia, nyerjen Anglia a C-jelű négyesben és ne nyerjen Georgia, valamint Csehország az F csoportban. Ha ezek közül két csoportban is így alakulnak az eredmények, továbbjutnak a mieink.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG, A-CSOPORT, 3. FORDULÓ

SKÓCIA–MAGYARORSZÁG 0–1 (0–0)
Helyszín: Stuttgart, Stuttgart Aréna 54 000 néző.
Játékvezető: Facundo Tello (Gabriel Chade, Ezequiel Brailovsky) – argentinok
Gólszerző: Csoboth K. (90+10.)
Sárga lap: Styles (18.), W. Orbán (26.), Schäfer (44.), McTominay (50.), Kleinheisler (75., pályán kívül), Csoboth K. (90+11.)

SKÓCIA: Gunn – Ralston (McLean, 83.), Hendry, Hanley, McKenna, Robertson (Morgan, 89.) – McGinn (Amstrong, 76.), Gilmour (Christie, 83.), McGregor, McTominay – Ché Adams (Shankland, 76.). Szövetségi kapitány: Steve Clarke
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Botka, W. Orbán, Dárdai M. (Szalai A., 74.) – Bolla (Csoboth K., 86.), Schäfer, Styles (Nagy Á., 61.), Kerkez (Nagy Zs., 86.) – Szoboszlai D., Varga B. (Ádám M., 74.), Sallai R. Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Kapcsolódó
Több csont is eltört Varga Barnabás arcában
A társaknak egyelőre várniuk kell, hogy újra köztük legyen az NB I gólkirálya.
Olvasói sztorik