Hírek

Német-magyar: az első gólról kérdezték, telefonján egy képet mutogatva felelt a csatár

Fabrice Coffrini / AFP
Fabrice Coffrini / AFP

A német válogatott Magyarország elleni 2-0-s győzelme után az egyik fő beszédtéma, hogy szabályos volt-e a hazaiak első gólja, amikor Ilkay Gündogan és Willi Orbán ütköztek, a magyar védő elesett, az utána történt kavarodás végén pedig Jamal Musiala a kapunkba talált.

Marco Rossi a meccset követően kettős mércéről beszélt, illetve arról, hogy Danny Makkelie játékvezető nyújtotta a leggyengébb teljesítményt a mérkőzésen. Gulácsi Péter úgy fogalmazott, még nem látott olyat, hogy ilyen eset után továbbot intettek volna, Szoboszlai Dominik pedig inkább nem is akarta bővebben kommentálni a történteket.

Német oldalon érthetően az a vélemény, hogy nincs semmi látnivaló, nem történt szabálytalanság. Maga Gündogan azt felelte, már azt sem értette, miért nézték vissza videobíróval a szituációt. Csapattársa, Nicklas Füllkrug szerint sincs miről beszélni, amikor a mixzónában erről faggatták, akkor egy telefonján lévő fotóval bizonygatta igazát.

Erről mit gondoltok, ez is fault volt?

– tette fel a kérdést a csatár, miközben azt a képet mutatta, hogy Orbán épp őt löki el két kézzel a tizenhatoson belül, de hogy szerinte egyik esetet sem kellett lefújni.

Kapcsolódó
„Jó része lenni ennek az egésznek, jó élmény volt az eredményt leszámítva” – a magyar szurkolóknak nem szegte kedvét a vereség
A magyar szurkolók 8-9 órányi vonatozás után alig várták, hogy lássák kedvenceiket Stuttgartban, akadtak olyanok is, akik a nyaralásba vonták be a németek elleni meccset. A végeredmény ugyan nem volt ideális, mégis sokan elégedetten távoztak. Riport.
Olvasói sztorik