Hírek

Marco Rossi: Megérdemelten nyert Németország, de ahogy nyert, az tisztességtelen

Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra kikapott a házigazda Németországtól az Európa-bajnokság A csoportjában, így két fordulót követően is nulla ponttal áll és nehéz helyzetben van. Marco Rossi azt mondta a meccs után, hogy büszke a csapatára, de Németország az Németország, megérdemelten nyert.

De ahogy megnyerték, az tisztességtelen. Nem szeretem kommentálni a játékvezetőt, de mindenki látta, mi történt. Ezen a szinten ez megengedhetetlen. Nem hiszem, hogy Németországnak kell ez a fajta rásegítés játékvezetői oldalról. A játékvezetőé volt most a legrosszabb teljesítmény a pályán

– mondta az M4-nek Rossi azzal kapcsolatban, hogy Ilkay Gündogan meglökte Willi Orbánt a németek első gólja előtt, de a találatot érvényben hagyta Danny Makkelie.

Egyértelmű falt volt – de nem csak emiatt vesztettünk

– mondta Rossi, aki szerint a németek uralták a labdabirtoklást, de a játékvezető következetlenül fújt. Megjegyezte, hogy a magyar csapatnak is megvoltak a lehetőségei, csak hadilábon állt a szerencsével. A múltban megjegyezte, ha nekünk volt szerencsénk, most viszont épp ezért kimondta: szerinte pechesek voltunk.

Azt sem tartja reálisnak, hogy voltak, akik győzelmi, vagy pontszerzési elvárással voltak a magyar csapattal szemben a németek ellen.

Amíg az ember él, remél. Így kell hozzáállni az utolsó mérkőzéshez. Győzni kell Skócia ellen

– mondta Marco Rossi, aki akkor is jó hozzáállást szeretne játékosaitól, ha már esetleg eldől addig, hogy nem juthat tovább a válogatott.

Kapcsolódó
Szoboszlai: Jobb, ha nem mondok véleményt, mert abból lesz probléma
A magyar válogatott csapatkapitánya arról beszélt, lehet, hogy túlzott elvárásokat támasztott magával szemben a csapat.
Olvasói sztorik