Hírek

Szoboszlai: Jobb, ha nem mondok véleményt, mert abból lesz probléma

M4 Sport
M4 Sport

A magyar labdarúgó-válogatott bár sokat javult játékban, a második mérkőzését is elveszítette a németországi Európa-bajnokságon, az A csoport második fordulójában a házigazda 2-0-ra győzte le Marco Rossi csapatát.

Bár két gólt is kapott, Gulácsi Péter összességében jó mérkőzést zárt, volt öt védése, közte komoly bravúr is. A magyar kapus azt mondta a meccset követően az M4-nek, hogy más arcukat mutatták, mint négy napja, Svájc ellen, az elejétől kezdve sokkal agresszívabbak voltak.

Kaptunk az első félidőben egy minimum kétséges gólt. Őszintén szólva, nem láttam még olyat, hogy ilyen helyzetben a bíró továbbot intett volna, a védőt lökték hátulról. De ebből is felálltunk, volt egy-két helyzetünk az első félidőben, a második is még 1-0-nál. 60-70 perc után látszott, hogy a németek bedaráltak minket. Az eredményre nem, de a mai teljesítményre szerintem büszkék lehetünk

– mondta Gulácsi, aki megjegyezte, hogy maradt a matekozás. Azt egyébként előre tudták, hogy a németek elleni nehéz meccs lesz, a svájciról pedig úgy nyilatkozott, hogy azt elszúrták.

A csapatkapitány, Szoboszlai Dominik arról beszélt, hogy más arcát mutatta a csapat, mint az első fordulóban, a hozzáállás és a futómennyiség is rendben volt, megvoltak a helyzetek is.

De azt sem szabad elfelejteni, hogy a német válogatott volt az ellenfél, nagy minőséggel bírnak. Kitett magáért a csapat, sajnos ma sem volt elég

– így Szoboszlai, aki elárulta, hogy volt egy megbeszélés a Svájc elleni meccset követően, amin csak a játékosok vettek rész, ahol mindenki felfogta, hova is jöttek, mit is akarnak.

Jobb is, ha nem mondok véleményt, mert abból lesz probléma

– mondta el a Willi OrbánIlkay Gündogan esetről, hozzátéve, hogy a magyar védő nem az a típusú játékos, akit elfúj a szél, de kár lenne bővebben beszélni Danny Makkelie játékvezető döntéséről.

Szoboszlai azzal folytatta, hogy mindig igyekszik pozitív maradni, de azért két lábbal kell a földön járni. Nem fogják egy percig sem feladni, próbálnak bravúrt elérni az utolsó meccsen, de hozzátette, lehet, hogy túlzott elvárásokat támasztottak magukkal szemben, és ez a probléma a mostani Eb-vel.

Mindig próbáltam a csapatot lecsillapítani, mindenkit beburkolni, hogy gyerekek, magyarok vagyunk, igen, rohadt jó 16 mérkőzés van mögöttünk, egy vereséggel, de azért gondoljuk végig, hogy egy Svájccal vagy egy németekkel játszunk, és akkor a skótokkal még nem játszottunk, pedig ők sem rossz csapat

– mondta a csapatkapitány.

Kapcsolódó
Marco Rossi: Megérdemelten nyert Németország, de ahogy nyert, az tisztességtelen
Amíg az ember él, remél, mondta a továbbjutási esélyeinkről.
Olvasói sztorik