Élő Közvetítések

Legyőzte Romániát, életben maradt Belgium

Alberto Pizzoli / AFP
Alberto Pizzoli / AFP
A belga labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte Romániát, így az E csoport mind a négy csapatának három pontja van. Ezzel a mérkőzéssel véget ért az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulója.

Az E csoport első fordulója csak meglepő eredményt hozott:

Domenico Tedesco négy helyen is változtatott a kezdőcsapaton, a belgák pedig olyannyira nekirontottak ellenfelüknek, hogy már a második percben megszerezték a vezetést: Doku játszotta meg Lukakut, aki lekészítette a labdát Tielemansnak (ő az egyik, aki bekerült a csapatba), lapos lövése pedig elhúzott a lábak között és Nita sem tudta védeni.

A szünetig Belgium szemre lefocizta a román csapatot a pályáról, azonban a kapu előtt rendre rossz döntések születtek. Ráadásul a helyzetek tekintetében sem volt akkora a különbség, Casteelsnek is kellett védést bemutatnia.

A második félidőben kissé szétszakadt a pálya, aminek köszönhetően szórakoztató volt a játék. Belga részről De Bruyne volt aktív, két lövése is volt ebben az időszakban, míg a románok a belga védelmi megingásokból kerültek gólhelyzetbe, de nem tudtak ezzel élni. A 65. percben Lukaku már a kapuba talált, de ezt a gólját is elvették les miatt, majd szinte egyből utána Man törhetett a belga kapura, de Casteelsbe lőtt.

Kevin De Bruyne volt a meccs legjobbja.

A 80. percben De Bruyne vette be a román kaput, ez a gól pedig már érvényes volt, és el is dőlt a meccs.

Az E csoportban jelenleg az a helyzet, hogy mind a négy csapatnak három pontja van és mostani veresége ellenére is Románia áll az élen egyelőre.

Jún. 22. Június 22. 21:00
Köln Cologne Stadium

Youri Tielemans
Y. Tielemans
2
Dodi Lukebakio
D. Lukebakio
35

Dodi Lukebakio
D. Lukebakio
56
Leandro Trossard
L. Trossard
56
Nicusor Bancu
N. Bancu
59
Marius Marin
M. Marin
65
Razvan Marin
R. Marin
68
Darius Olaru
D. Olaru
68
Valentin Mihaila
V. Mihaila
68
Ianis Hagi
I. Hagi
68
Youri Tielemans
Y. Tielemans
72
Orel Mangala
O. Mangala
72
Jérémy Doku
J. Doku
72
Yannick Carrasco
Y. Carrasco
72
Arthur Theate
A. Theate
77
Zeno Debast
Z. Debast
77
Kevin De Bruyne
K. de Bruyne
80
Denis Dragus
D. Dragus
81
Denis Alibec
D. Alibec
81
Andrei Ratiu
A. Ratiu
90
Deian Sorescu
D. Sorescu
90
3-4-3
4-1-4-1
Koen Casteels K. Casteels 1
Timothy Castagne T. Castagne 21
Wout Faes W. Faes 4
Jan Vertonghen J. Vertonghen 5
Jérémy Doku J. Doku 22
Youri Tielemans Y. Tielemans 8
Amadou Onana A. Onana 24
Arthur Theate A. Theate 3
Kevin De Bruyne K. de Bruyne 7
Romelu Lukaku R. Lukaku 10
Dodi Lukebakio D. Lukebakio 14
Florin Nita F. Nita 1
Andrei Ratiu A. Ratiu 2
Radu Dragusin R. Dragusin 3
Andrei Burca A. Burca 15
Nicusor Bancu N. Bancu 11
Razvan Marin R. Marin 18
Dennis Man D. Man 20
Marius Marin M. Marin 6
Nicolae Stanciu N. Stanciu 21
Valentin Mihaila V. Mihaila 13
Denis Dragus D. Dragus 19

Ezt most már megadták!

A felívelt labda egy román fejen csúszott meg, így hiába volt a védők vonala mögött De Bruyne, nem volt lesen, majd estében lőtt a kapuba.

Mi maradt ki?

A belgák majdnem gólt rúgattak Romániával, Man törhetett kapura, de Casteels jól zárta a szöget és védeni tudott. Kicsit szétszakadt a pálya.

Megint elvesznek egy gólt Lukakutól

A belga csatár az első meccsen helyzetek sokaságát rontotta el, elvett gólja is volt, most pedig úgy tűnt, hogy végre megszerzi az első gólját a tornán. De Bruyne kiugratásával lépett ki és gurított a kapuba, de les miatt elvették a gólt.

Lukaku ziccerben

De Bruyne (ki más?) ívelte be a labdát a jobb szélről, szabadrúgásból, a csatár pedig megelőzte a védőjét, de kissé erőtlen volt a próbálkozása, Nita így védett.

De Bruyne riogat

Nagyon él a belga csapatkapitány a második félidő első perceiben. Előbb volt egy ígéretese tekeredő, de végül a kaput elkerülő lövése, majd egy lapos próbálkozása, utóbbit Nita védte.

Ebben több lett volna

Román felpasszal indult az akció, amely során Onanan megszerezhette volna a labdát, helyette eladta. Mihaila roboghatott így a kapu felé, de lassú volt, ki is sodródott, így aztán a kapu fölé lőtt.

Megy a második félidő

Sietősre vették a figurát a csapatok, volt olyan stábtag, aki még az öltözőről futott ki a pályára. De a lényeg, hogy megy a meccs.

Vége az első félidőnek

Simább is lehetne, bár csak 0,7 xG szerepel a belga csapat neve mellett a félidőben, sokkal nagyobbnak tűnik a különbség a két csapat közt, mint egy gól. Románia is riogat egyszer-kétszer, úgyhogy érdekes lesz a második félidő.

Egy román lövés

Man cselezgetett befelé a jobb szélről, majd laposan célba vette az első sarkot, Casteels azonban eldőlve simán véd.

Doku a rövid felsőt vette célbe

A belga szélső kavargatott a tizenhatos bal oldalán, előbb kiharcolt egy szögletet, majd lövőhelyzetig cselezte magát, célba is vette a bal felsőt, de Nita ütni tudta a labdát.

Érdekes jelenetek a belga tizenhatosnál

Román kontra végén lőtt Mihaila, a labda azonban elakadt a blokkban. Visszapattant a román játékoshoz, aki aztán elesett, majd Lukebakio lépett rá a kézfejére, akit aztán felrúgtak. Szabadrúgás kifelé.

Nagy belga helyzet, de véd a kapus

De Bruyne iramodott meg, volt egy testcsele, kiosztott egy kötényt is, majd Lukebakiót játszotta meg, aki kicsit tolta befelé a labdán, majd ballal lőtt, de Nita ki tudta ütni a labdát.

Vezet Belgium!

Alig 70 másodperc kellett a belgáknak a gólhoz a meccsen. Román labdavesztés a saját térfelükön, Doku kapta meg a labdát Lukakutól, befordulni nem tudott, de lekészítette Tielemansnak, aki laposan, a lábak közt vette be a román kaput.

Olvasói sztorik