Élő Közvetítések

A padlóról állt fel Ukrajna, hátrányból fordítva nyert Rebrov csapata

Lars Baron/Getty Images
Lars Baron/Getty Images
Az ukrán labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva nyert 2-1-re az Európa-bajnokság E csoportjában. Ugyan Szlovákia ezúttal is vezetést szerzett, Szerhij Rebrov csapata a második félidőben lendületesebben focizott és végül győzni tudott, így különösen izgalmas utolsó fordulóra van kilátás.

Az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában talán nincs még két olyan csapat, amely ennyire ellentétes hangulatban várta volna az egymás elleni mérkőzést.

  • Szlovákia ugyanis a torna meglepetését szállította azzal, hogy 1-0-ra legyőzte Belgiumot,
  • míg a sokak által amolyan meglepetéscsapatnak várt Ukrajna bántóan simán kapott ki 3-0-ra Romániától.

Így aztán Szlovákia annak tudatában léphetett pályára, hogy egy pontszerzéssel is gyakorlatilag a továbbjutást ünnepelhet. Bár most nem sikerült olyan gyorsan bevenni az ellenfél kapuját, mint a belgák ellen, Schranz ezúttal is vezetést szerzett Szlovákiának. Az első félidőben veszélyesebben is játszott Franceco Calzona csapata, amely több nagy helyzetet dolgozott ki, ugyanakkor ült Szerhij Rebrov azon változtatása, hogy ezúttal Lunyin helyett Trubint jelölte az ukrán kapuba, aki a kapott gól ellenére is megadta a stabilitást hátul.

Kevin C. Cox/Getty Images

A második félidőben nem kellett sokat várni az ukrán egyenlítésre, Zincsenko játszotta meg a védők közt üresen maradt Saparenkót, aki kilőtte a lapos alsót. Innentől kezdve egy csapat volt a pályán, több és sokkal veszélyesebb helyzetei voltak Ukrajnának, Mudrik kapufát lőtt,

majd a 80. percben a csereként beállt Jaremcsuk a győztes gólt is bevitte egy előre ívelt labda után – az ezúttal nem épp jó ütemben kimozduló Dúbravka mellett el tudta tenni a labdát.

Zincsenko volt a meccs embere a Sofascore-nál.

A végletekig izgalmas mérkőzésen összességében megérdemelten nyert az ukrán csapat. Azonban, mivel a csoport másik meccsét (Belgium-Románia) majd szombaton este játsszák, így bőven lehet még addig matekozni, hogy mi jöhet a folytatásban. Mindenesetre jelenleg Belgium áll a csoport utolsó helyén nulla ponttal.

Jún. 21. Június 21. 15:00
Düsseldorf Düsseldorf Arena

Ivan Schranz
I. Schranz
17

Mykola Shaparenko
M. Shaparenko
54
Ondrej Duda
O. Duda
60
László Bénes
L. Bénes
60
Róbert Bozeník
R. Bozeník
60
David Strelec
D. Strelec
60
Artem Dovbyk
A. Dovbyk
67
Roman Yaremchuk
R. Yaremchuk
67
Andriy Yarmolenko
A. Yarmolenko
67
Oleksandr Zubkov
O. Zubkov
67
Lukás Haraslín
L. Haraslín
67
Tomás Suslov
T. Suslov
67
Dávid Hancko
D. Hancko
67
Adam Obert
A. Obert
67
Roman Yaremchuk
R. Yaremchuk
80
Roman Yaremchuk
R. Yaremchuk
84
Mykhaylo Mudryk
M. Mudryk
85
Ruslan Malinovskyi
R. Malinovskyi
85
Volodymyr Brazhko
V. Brazhko
85
Serhiy Sydorchuk
S. Sydorchuk
85
Ivan Schranz
I. Schranz
86
Leo Sauer
L. Sauer
86
Mykola Shaparenko
M. Shaparenko
92
Maksym Taloverov
M. Taloverov
92

4-3-3
4-3-3
Martin Dúbravka M. Dúbravka 1
Peter Pekarík P. Pekarík 2
Denis Vavro D. Vavro 3
Milan Skriniar M. Skriniar 14
Dávid Hancko D. Hancko 16
Juraj Kucka J. Kucka 19
Stanislav Lobotka S. Lobotka 22
Ondrej Duda O. Duda 8
Ivan Schranz I. Schranz 26
Róbert Bozeník R. Bozeník 9
Lukás Haraslín L. Haraslín 17
Anatoliy Trubin A. Trubin 12
Oleksandr Tymchyk O. Tymchyk 24
Illya Zabarnyi I. Zabarnyi 13
Mykola Matviyenko M. Matviyenko 22
Oleksandr Zinchenko O. Zinchenko 17
Mykola Shaparenko M. Shaparenko 19
Volodymyr Brazhko V. Brazhko 18
Heorhiy Sudakov H. Sudakov 14
Andriy Yarmolenko A. Yarmolenko 7
Artem Dovbyk A. Dovbyk 11
Mykhaylo Mudryk M. Mudryk 10

Nyomnak a szlovákok

Róluk szól eddig a hosszabbítás, de már csak egy percük van hátra.

Mi maradt ki?!?!?!

Egy szlovák szöglet után nem sikerült kifejelni a labdát, így aztán Vavro üresen lőhetett, de a saját lábát találta el a labdával…

Trubin akcióban

Bénes szabadrúgására kellett kimozdulnia, de el tudta öklözni a labdát.

Vezet Ukrajna!

Saparenko ívelte be a labdát a szlovák védelem mögé, Jaremcsuk levette azt, Dúbravka ezúttal nem a tökéletes ütemben mozdult ki, így az ukrán játékos el tudta gurítani a szlovák kapus mellett a labdát. Micsoda fordítás!

Ukrán kapufa!

Kettő a kettő ellen vihették az ukránok a támadásukat, Jaremcsuk kissé hosszan szöktette Mudrikot, aki így kiszorított helyzetből lőtt kapura, Dúbravka talán a kelleténél biztosabb volt abban, hogy ez a lövés nem megy be, a labda ugyanis a lába mellett a kapufa tövét találta el.

Újabb ismerős a pályán

Zubkov érkezett ukrán oldalon, aki eddig a legtöbb meccsét, 110-et a Ferencvárosban játszott. Neki ez a második Eb-je, de legutóbb az első meccsén megsérült, és véget is ért számára a torna. Németországban most tette be először Rebrov.

Megváltozott a meccs

Az ukrán egyenlítés óta már inkább Rebrov csapata veszélyeztet, jött is egy dupla csere szlovák oldalon. Ne feledjük, 4 ponttal akár már csoportharmadikként is tovább lehet jutni minden bizonnyal.

Nagyon bekezdtek az ukránok, meg is van az egyenlítés

1-1! Gyors kontrát vezetett Ukrajna, Dovbik egy kissé megakasztott, de aztán mégis sikerült őgy járatni a labdát, hogy Zincsenko bepasszolt a védők közé, Safarenko üresen maradt, Dúbravka pedig ezúttal már nem tudott védeni.

Ápolással indult a második félidő

Zincsenko és Pekarik maradt lent a fejpárbajuk után, a szlovák játékost ápolták tovább, de végül mindketten folytatni tudták.

Rolf Vennenbernd/picture alliance via Getty Images

Megy a második félidő

Az ukránok kezdték a második félidőt, 45 percük van attól, hogy megmentsék az Eb-jüket.

Vége az első félidőnek

45 perce van Szlovákia a továbbjutástól. Szerhij Rebrov több helyen is változtatott, az egyik meglepő húzása, azaz Trubin kapuba állítása be is jött, mégis a szlovákok játszottak eddig jóval veszélyesebben.

Dúbravka ismét

Zincsenko végzett el egy szabadrúgást a tizenhatos mellől, élesen belőtte a labdát, benne volt, hogy Jarmolenko esetleg bele tud érni, de lemaradt, így aztán a szlovák kapus öklözni tudott.

Újabb ukrán helyzet maradt ki

Mudrik volt ezúttal az elkövető, a bal szélről próbálkozott lövéssel, Dúbravka azonban tökéletes ütemben mozdult ki a kapujából, zárta a szöget, a kipattanót meg a szlovák védők gyűjtötték be.

Tűzijáték a szlovák kapu előtt

Hú, itt aztán volt minden. Sarokkal lekészített labda, lövés, blokk, a kipattanó után Timcsuk a kapufát találta el (Dubravka ujjheggyel beleért a lövésbe), majd a káosznak az vetetett véget, hogy lest jelzett az asszisztens. Ukrajna továbbra is képtelen gólt szerezni.

Egyelőre állja a sarat a szlovák védelem

Mudrik egy beadással próbálkozott, majd a kifejelt labdát kapura is tűzte, de a lövése levágódott. A labda több szlovák védőn is megpattant, a hosszún Jarmolenko még bele tudott ugyan kapni, de helyezni már nem tudta a próbálkozást, így a lövési kísérlete a kapu mellé szállt.

Tovább íródik a szlovák csoda!

Most már Trubin is tehetetlen, megint hátrányban az ukránok. Egy bedobás után aludtak be a védők, Haraslin középre adta a labdát, átszállt mindenki feje felett, Schranz pedig közelről a kapuba fejelt, Trubin csak belekapott a labdába. A szlovák játékos jelenleg holtversenyben vezeti a góllövőlistát, Belgium ellen is eredményes volt.

Kenzo Tribouillard / AFP

Úgy fest, megérte a kapuscsere

Trubin váltottan Lunyint ukrán oldalon, előbb Haraslin próbálkozását védte, majd Schranz közeli lövésénél mutatott be bravúrt. Már annyi védésnél tart, mint Lunyin Románia ellen.

Megy a mérkőzés!

Elkezdődött a találkozó. Érdekesség, de a csoport másik meccsét majd szombaton este játsszák.

Győztes csapaton minek változtatni?

Alighanem ezt vallja Francesco Calzona, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya is, amely ugyanazt a tizenegyes játékost küldi pályára, amely legyőzte Belgiumot – érthető a ragaszkodása. Rebrov ezzel szemben nem fogta vissza magát, négy helyen is változtatott. Kikerült például Andrij Lunyin a kapuból, aki két nagyot is hibázott a románok elleni meccsen.

Olvasói sztorik