Hírek

Érdekes büntetést kapott Bellingham az obszcén gólöröme miatt

Marcus Brandt / / dpa Picture-Alliance via AFP
Marcus Brandt / / dpa Picture-Alliance via AFP
Az angol középpályás megúszta pénzbüntetéssel és felfüggesztett eltiltással. Ahogy arra számítani lehetett, Merih Demiral nem játszhat a negyeddöntőben, és török továbbjutás esetén az elődöntőben sem.

Ahogy a sajtóhírek alapján már tudni lehetett, két mérkőzésre eltiltották Merih Demiralt, az Európa-bajnoki negyeddöntős török labdarúgó-válogatott középhátvédjét. Demiral szerezte csapata mindkét gólját kedden az Ausztria ellen 2-1-re megnyert nyolcaddöntőben, de második találatának ünneplése során politikai jelentésű, nacionalista tartalmú kézmozdulatot tett, amivel nagy felháborodást váltott ki.

Eltiltása azt jelenti, hogy nem léphet pályára szombaton Berlinben a Hollandia elleni negyeddöntőben, valamint a törökök továbbjutása esetén az elődöntőben.

Törökországban már az eltiltás meg nem erősített sajtóhíre is komoly felháborodást keltett: a külügyminisztérium elítélte és elfogadhatatlannak minősítette az UEFA vizsgálatát, sőt, bekérette a német nagykövetet.

Az angol Jude Bellinghamet is gólöröme miatt vizsgálták, őt végül úgy tiltották el, hogy nem tiltották el (egy meccset kapott, de azt felfüggesztve), illetve 30 ezer euróra, közel 12 millió forintra megbüntették. Az angol középpályás ünneplés közben obszcén gesztust tett a Szlovákia elleni meccsen.

Kapcsolódó
Van, aki szerint áldás lenne, ha eltiltanák Bellinghamet, de úgy fest, megússza
Pénzbírságot fog kapni lapértesülések szerint obszcén gólöröme miatt.
Olvasói sztorik