Hírek

Van, aki szerint áldás lenne, ha eltiltanák Bellinghamet, de úgy fest, megússza

Jürgen Fromme / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Jürgen Fromme / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

A jelek szerint megússza pénzbüntetéssel Jude Bellingham a szlovákok ellen megnyert nyolcaddöntőn bemutatott, obszcén gólörömét. Az angol válogatott középpályás az ollózós gólja – amivel hosszabbításra mentette a meccset – után nyúlt a golyói felé félreérthetetlen mozdulattal, és gyorsan híre ment, hogy az ellenfél kispadja felé mutogatott. Bellingham később azt írta, hogy csak az ismerőseinek jelzett így, és hogy Szlovákia minden tiszteletet megérdemel.

A Bild azt írja, alighanem ez a bocsánatkérés, illetve az, hogy a szlovákok nem tettek panaszt vezet oda, hogy az UEFA egy öt számjegyű bírsággal elintézettnek nyilvánítja az ügyet, és nem tiltja el Bellinghamet – az európai szövetség oldalán még nem jelent meg a lezáró közlemény.

Pedig egyébként volt, aki szerint még jól is jött volna ki Anglia abból, ha a Real Madrid játékosa kihagyná a negyeddöntőt. A Bild szakértője, Dieter Hamann is osztja azt a véleményt, hogy Bellingham és Phil Foden kioltják egymást a pályán, Gareth Southgate azonban nem tud mit kezdeni a helyzettel és rendre kezdeti mindkettejüket, így az élet feloldhatta volna ezt a problémát.

Még kapóra is jöhetne egy eltiltás. Áldás is lehetne, ha nem játszik, segítene a csapaton. Mert valaminek történnie kellene

– vélekedett Hamann.

Az angol válogatott a torna első meccsén még biztatóan játszott, de aztán Bellingham a 13. percben megszerezte a végül győztesnek bizonyuló gólt Szerbia ellen, a csapat pedig behúzta a kéziféket. Azóta játszott egy 1-1-et Dániával, és egy 0-0-t Szlovéniával. Még így is a csoportja élén végzett Southgate csapata, de kis híján kiesett a nyolcaddöntőben, Bellingham a 95. percben mentette hosszabbításra a Szlovákia elleni összecsapást, amit aztán Harry Kane fejese döntött el, de a vezetés megszerzése után akkor is visszaállt a csapat.

A negyeddöntőben, szombaton Svájc lesz az angolok ellenfele.

Kapcsolódó
Így lett Gareth Southgate ünnepelt kapitányból közellenség
Anglia ugyan negyeddöntős, de ezen az Eb-n a legelső 30 percet leszámítva nem játszott jól. Sőt, nézhetetlen és kilátástalan játékot produkálva vergődik. Southgate-nek korábban is voltak kritikusai, de a csapata fejlődött, lehetett bízni abban, hogy most is megoldja a problémát. Ezúttal azonban mintha nem is akarná megoldani.
Olvasói sztorik