Hírek

„Sajnálom őt” – kiállt az angol játékos a sokat támadott kapitány mellett

Marcus Brandt / dpa Picture-Alliance via AFP
Marcus Brandt / dpa Picture-Alliance via AFP
Phil Foden szerint a játékosoknak kellene vállalni a felelősséget azért, mert az angol labdarúgó-válogatott ugyan negyeddöntős, de a játéka messze elmarad a várakozásoktól.

A németországi Európa-bajnokság előtt Angliát tartották az egyik, ha nem a legnagyobb esélyesnek a torna megnyerésére. Gareth Southgate csapata a legjobb nyolcig már el is jutott, ám ahogyan, azt rengeteg kritika érte. Az angolok támadásban alig mutatnak valamit, a Szlovákia elleni nyolcaddöntőben pedig már a védelem is hibázgatott, így aztán Jude Bellingham klasszis villanása és Harry Kane hosszabbításban szerzett gólja kellett ahhoz, hogy a csapat ne essen ki.

A mutatott játék miatt egyre több kritika éri a szövetségi kapitányt, Southgate-et, de a Manchester City játékosa, Phil Foden szerint inkább a labdarúgóknak kellene magukba nézniük.

A játékosoknak kell elvinniük a balhé egy részét. Pár vezérnek össze kellene ülnie és kitalálni, miért nem működnek a dolgok. A kapitány csak bizonyos szintig tud beleszólni a játékba. Felépít egy játékrendszert és elmondja, hogyan támadjunk le. Ha mégsem mennek a dolgok, akkor megoldást kell találni

idézi Fodent a BBC.

A 24 éves támadót az év játékosának választották a Premier League-ben, az Európa-bajnokságon azonban egyelőre nem tündökölt. A napokban a harmadik gyermeke születését ünneplő Foden szerint lépésről lépésre javul a teljesítménye, és nem ért egyet azokkal a kritikákkal, hogy kioltanák egymást Bellinghammel, szerinte egyre jobban működik a játékuk.

Megkérdezték arról is, hogy óriási a nyomás Southgate-en a Svájc elleni, szombati negyeddöntő előtt. Foden ismét védelmébe vette a kapitányt.

Sajnálom Garethet. Edzéseken mindig mondja, hogy magasan támadjunk le, sokszor az az érzésem, hogy a játékosokon múlik, ha ez nem jön össze. Vezérekké válnunk. A meccseken kicsit jobban összeállhattunk volna, hogy a megoldáson dolgozzunk

– magyarázta Foden.

Kapcsolódó
Így lett Gareth Southgate ünnepelt kapitányból közellenség
Anglia ugyan negyeddöntős, de ezen az Eb-n a legelső 30 percet leszámítva nem játszott jól. Sőt, nézhetetlen és kilátástalan játékot produkálva vergődik. Southgate-nek korábban is voltak kritikusai, de a csapata fejlődött, lehetett bízni abban, hogy most is megoldja a problémát. Ezúttal azonban mintha nem is akarná megoldani.
Olvasói sztorik