Hírek

„Horror” – Kylian Mbappé utálja a maszkot, amiben játszania kell

Kenzo Tribouillard / AFP
Kenzo Tribouillard / AFP

Kylian Mbappé még a francia válogatott nyitómeccsén, az Ausztria elleni 1-0-s győzelem alkalmával szenvedett orrtörést, és ugyan a műtétet megúszta, de egy speciális maszkban kell játszania a torna hátralévő részén. A csatárnak eddig egy mérkőzésnyi tapasztalata van a maszkról, a hollandok elleni rangadót ugyanis kiülte, a lengyelek ellen tért vissza, amikor gólt is szerzett.

Kész horror

– jellemezte a belgák elleni nyolcaddöntő előtt a csatár, milyen a maszkban futballozni.

„Többször lecseréltem már, mert valami mindig rossz. Korlátozza a látásomat. Olyan, mintha egy VR-szemüveget viselnék” – magyarázta Mbappé, aki azt is megjegyezte, hogy rettenetesen izzad a maszk alatt, így folyton emelgetnie kell, hogy szellőztetni tudja az arcát.

Arról is beszélt, tisztában van vele, hogy mivel mindenki tudja, hogy sérült, így célpont lesz a folytatásban, de erre felkészült. A lengyelek ellen is volt egy alkalom, amikor Robert Lewandowski is eltalálta a sérült részt, de Mbappé szerint az például egy vétlen eset volt, nem szándékosan csinálta a Barca csatára.

Megkérdezték a kevés gólról (a franciák egyik osztrák öngólnak köszönhetően, meg tizenegyesből vették be a kaput), mire azt felelte, valóban akadnak gondok a helyzetkihasználással, de a francia válogatott továbbra is magabiztos, a nyolcaddöntővel pedig egy új torna kezdődik számukra, és a lehető legtovább akarnak jutni.

Kapcsolódó
Bellingham obszcén mutogatás miatt magyarázkodott, Rice a szlovák kapitányt sértegette
Az angol válogatott nyolcaddöntője elég indulatosra sikerült.
Olvasói sztorik