Hírek

Kiderült, mi vár az orttörést szenvedett Mbappéra

Emin Sansar / ANADOLU / Anadolu via AFP
Emin Sansar / ANADOLU / Anadolu via AFP

Bár az Európa-bajnokság egyik favoritja, a francia válogatott az Ausztria elleni 1-0-s győzelemmel kezdte a tornát, Didier Deschamps szövetségi kapitány öröme mégsem lehet felhőtlen, miután legjobb támadója, Kylian Mbappé belefejelt az egyik védő, Kevin Danso vállába és eltörte az orrát.

Az első sajtóhírek még műtétről szóltak, később aztán Fabrice Hawkins, a RMC Sport újságírója, valamint a L’Équipe nevű lap is azt írta, hogy a vizsgálatok után kiderült, nem kell operálni a francia támadót.

Mindkét forrás megjegyezte, hogy Mbappé – minden bizonnyal maszkot viselve – akár játszhat is pénteken a hollandok elleni rangadón, ha a kapitány és stábja úgy dönt, bár nehéz elképzelni, hogy kockáztatnának.

Később a francia szövetség közleménye is megerősítette, hogy a támadó visszatért a csapat bázisára, és maszkban futballozik majd a folytatásban.

A Real Madridhoz igazolt 25 éves támadónak az osztrákok elleni volt az ötödik Eb-meccse, és még nincs gólja, igaz, az ellenfél védője, Maximilian Wöber az ő beadása után csúsztatott a saját kapujába.

Olvasói sztorik