Hírek

„Egyetlen felelősségünk volt, hogy a nemzet büszke legyen” – Georgia kapitánya szerint nem volt vesztenivalójuk

Patricia del Melo Moreira / AFP
Patricia del Melo Moreira / AFP

Georgia újoncként, különösebb elvárás nélkül érkezett a németországi Európa-bajnokságra, mégis bejutott a nyolcaddöntőbe, szövetségi kapitánya szerint pedig ez annak is volt köszönhető, hogy vesztenivaló és teher nélkül léphettek pályára.

Willy Sagnol azt mondta, nem elégedtek meg azzal, hogy történetük során először kijutottak a kontinensviadalra, de nem akartak nagy súlyt helyezni a játékosok vállára. A csapat aztán a szerdai zárókörben élt az esélyével, legyőzte a világranglistán 68 hellyel előrébb álló, de már tét nélkül játszó portugálokat, ezzel bekerült a legjobb 16 közé – és kiejtette a magyarokat.

Kiscsapatnak nincs vesztenivalója

– emelte ki a francia szakvezető az MTI cikke szerint, majd megjegyezte, volt pár dolog, amelyet a torna előtt megfogalmaztak az együttesen belül. Például azt, hogy bármi is történjen, nem akarnak keserű szájízzel távozni, úgy szeretnének játszani, hogy ne legyen hiányérzetük, de közben élvezzék, hogy Eb-n szerepelhetnek.

Szóval nem volt teher a vállakon. Az más, ha francia, angol, spanyol vagy portugál vagy, mert akkor nyomás alatt játszol, és elvárják tőled, hogy nyerjél. Egyetlen felelősségünk az volt, hogy a georgiai nemzet legyen büszke a játékosaira. Azt gondolom, ezt elértük

– mondta Sagnol, akinek csapatára a spanyol válogatott vár majd a nyolcaddöntőben.

„Nem foglalkoztunk azzal a meccs előtt, hogy kivel találkozhatunk, nem ilyenek vagyunk, a győzelemre gondoltunk. A dolgok maguktól jönnek, és most Spanyolország következik. Az ő csapatuk volt talán a legjobb a csoportkörben. Szóval ez egy újabb nagy kihívás számunkra” – fogalmazott.

A találkozó után a fővárosban, Tbilisziben szinte megállt az élet, a továbbjutást ünnepelve emberek tízezrei vonultak utcára, zászlókat lengettek és sok helyen tűzijáték is volt.

Roberto Martínez, a portugálok szövetségi kapitánya – aki az előző fordulóhoz képest nyolc helyen változtatott a kezdőcsapatán – hangsúlyozta, hogy nem becsülték le Georgiát, amely történelmi meccset vívott.

Mi csoportelsőként léptünk pályára, így nehéz volt ugyanolyan intenzitással beleállni a mérkőzésbe, mint a korábbiakba

– tette hozzá.

Kapcsolódó
Ennyit keresett a magyar válogatott az Eb-szerepléssel
A játékosok a pénzdíj harmadát kapják meg.
Olvasói sztorik