Hírek

Ennyit keresett a magyar válogatott az Eb-szerepléssel

Gokhan Balci / ANADOLU / Anadolu via AFP
Gokhan Balci / ANADOLU / Anadolu via AFP

Azzal hogy Georgia legyőzte Portugáliát, és megcsípte a csoportja harmadik helyét eldőlt, hogy a magyar labdarúgó-válogatott nem jut tovább az Európa-bajnokságon. Így aztán már tudni lehet azt is, hogy mennyi pénzt keresett a magyar csapat a tornán való részvétellel.

Ahogy a Telex írja a cikkében, a kijutásért 9,25 millió eurót, a skótok elleni csoportkörös győzelemért pedig további egymilliót kapott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), ez olyan szűk 4,1 milliárd forintnak felel meg.

A cikk azt is megemlíti, hogy az eredményességi bónusz harmada a játékosoké, de ahogy arról a szövetséggel korábban megegyeztek, teljesítményarányosan részesülnek belőle.

A csoportkörben az európai szövetség a győzelmek és a döntetlenek után utal, egy győzelem egymilliót, a döntetlen pedig a felét éri. Ha a magyar válogatott továbbjutott volna, az további 1,5 millió eurót jelentett volna. A negyeddöntő elérése 2,5 millió, az elődöntő 4 millió eurós jutalommal jár, a döntő vesztese 5 millió, a győztes 8 millió eurót kap.

Kapcsolódó
A futball igazsága vagy igazságtalansága a válogatottunk kiesése?
Lezárult a csoportkör, Georgia meglepetésre 2-0-ra legyőzte Portugáliát, ezzel pedig eldőlt, hogy Magyarország nélkül folytatódik a torna. Ahogy nem készülhetnek a folytatásra a csehek sem, akik egy 18 lapot hozó meccsen kaptak ki a törököktől, de nem lesz ott a nyolcaddöntőben Ukrajna sem, mivel a legrosszabbul jött ki a négyes holtversenyből a csoportjában. A csoportkör utolsó meccseinek történéseit Borbély Imrével, az xfb Analitycs adatelemzőjével beszéltek ki.
Olvasói sztorik