Hírek

Ilyen gólínségben még nem szenvedett Cristiano Ronaldo

Emin Sansar / ANADOLU / Anadolu via AFP
Emin Sansar / ANADOLU / Anadolu via AFP

A portugál Cristiano Ronaldóval először esett meg pályafutása során, hogy nem szerzett gólt egy nagy torna alapszakaszában, a korábbi tíz alkalommal mindig eredményes volt – írta az MTI IFFHS statisztikái alapján.

A Georgiától elszenvedett 2-0-s vereség során a 39 éves Ronaldo, aki kezdett, majd a második félidőben lecserélték, első európai játékosként lépett 50. alkalommal pályára a válogatottban világ- és Európa-bajnokságokon (Eb-n 28-adszor, vb-n 22-szer).

Ronaldo eddigi teljesítménye a tornán.

Az IFFHS az összefoglalójában kiemelte, hogy Georgia a nyolcadik újonc, amely sikerrel vette a kontinensviadal csoportkörét. A 2-0-val egyszersmind véget vetett Roberto Martínez nagy sorozatának, aki a portugálok szakvezetőjeként az előző 12 tétmeccsének mindegyikét megnyerte. Georgia annak dacára győzött, hogy mindössze 28 százalékban birtokolta a labdát,

ilyen alacsony arány mellett korábban egyetlen csapat sem tudott Eb-meccset nyerni.

A georgiaiak legjobbja, Hvicsa Kvarachelia, aki már 1 perc 32 másodpercnél betalált, az Európa-bajnokságok történetének ötödik leggyorsabb gólját szerezte. Csapattársa, a 11-esből eredményes George Mikutadze három találattal egyedül vezeti az Eb góllövőlistáját.

Az egyformán gól nélküli döntetlent hozó Ukrajna-Belgium és Szlovákia-Románia mérkőzésekre kitérve az IFFHS azt emelte ki, hogy az Eb-történelemben először végzett egy csoporton belül mind a négy csapat azonos pontszámmal (4). A csoportban utolsó ukrán az első olyan válogatott, amely négy ponttal sem tudta elkerülni a kiesést.

A török-cseh (2-1) összecsapás egyik érdekességét az adja, hogy Törökország 2008 óta, amikor elődöntős volt, most először jutott be az Eb kieséses körébe.

Kapcsolódó
Marco Rossi az Eb-kiesés után: Nem élveztem ezt az Eb-t, ki kell szellőztessem a fejem
Csalódás a csoportkörös kiesés a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint, aki felhívta a figyelmet egy-két tanulságra.
Olvasói sztorik