Hírek

Cristiano Ronaldo tettét minden futballakadémián tanítani kellene

ANDRZEJ IWANCZUK / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Cristiano Ronaldótól mindenki elájult
ANDRZEJ IWANCZUK / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Cristiano Ronaldótól mindenki elájult
Roberto Martínez, a portugálok szövetségi kapitánya nem fogta vissza magát a Törökország elleni 3-0-s győzelmet követően az Európa-bajnokság szombati napján. A szakember szerint Cristiano Ronaldót oktatni kellene a világ összes akadémiáján, Pepe pedig egy biológiai csoda.

Cristiano Ronaldo természetesen elégedett volt a 3-0-s győzelemmel, amellyel Portugália kvalifikálta magát a nyolcaddöntőbe.

Továbbjutottunk, és garantált az első helyünk a csoportban. Büszke vagyok erre a csapatra, mi vagyunk Portugália!

mondta a válogatott csapatkapitánya, aki ismét rekordot döntött.

Az Európa-bajnokságok történetében eddig is ő volt a legeredményesebb (14 gól), a legtöbb tornán (6) a legtöbb mérkőzést (27) játszó labdarúgó, most már a legtöbb gólpassz is az ő nevéhez fűződik.

A számadatokkal ugyan van némi ellentmondás, a portugál sajtó szerint nyolc, az Opta szerint 7 gólpassznál jár – de így vagy úgy, mindegyik rekordnak számít.

A történelmi asszisztot szombat este a törökök elleni csata 55. percében adta, amikor lövés helyett a ziccerben érkező csapattársat, Bruno Fernandest szolgálta ki, aki beállította a 3-0-s végeredményt.

„Mindenki gólt akar szerezni, de nem ez a legfontosabb. Cris a legjobb góllövőnk, de lövés helyett oldalra passzolt nekem – ez mutatja, hogy meccseket nyerni sokkal többet jelent számunkra, mint gólt rúgni” – mondta Bruno Fernandes.

Hozzátette, a válogatott célja az aranyérem, nem is lehet más.

„Ezt már elmondtuk, mindenki tudja. A legfontosabb az, hogy minden meccset megnyerjünk, így most Grúzia (Georgia) ellen készülünk.

Annak ellenére fontos, hogy már továbbjutottunk, nyerni akarunk, mert ez erkölcsileg i jót tesz. Ha az országért játszunk, minden meccset meg kell nyerni.

Roberto Martínez, a portugálok szövetségi kapitánya nem fogta vissza magát a jelzőkkel, amikor a 3-0-s eredményről, illetve két veterán klasszisáról, Cristiano Ronaldóról és Pepéről beszélt.

„Ronaldóról rendkívüli dolgot láttunk, ziccerben Bruno Fernandeshez passzolt. Ezt Portugáliában és a futballvilág minden akadémiáján meg kell mutatni, mert igazi példa arra, hogy a csapat a legfontosabb” – nyilatkozta.

Pepe egy biológiai csoda, Cristiano Ronaldót oktatni kellene a világ összes akadémiáján

Pepével kapcsolatban csak a csodálat hangján tudott szólni.

„A nap 24 órájában igazi profi, amíg néhány játékos normális életet élve olykor a visszavonuláson gondolkodik, Pepe egyáltalán nem. Az ő fejében csak az jár, hogy még egy évet és még egy évet játszani fog.

Fantasztikus példa és elképesztő genetika: aki látja játszani, nem hiszi el, hogy 41 éves.

Kapcsolódó
Üldözés, rohanás, cinkos félmosoly: így imádják a gyerekek Cristiano Ronaldót
Elképesztő dolgok történtek a török-portugál meccsen.
Olvasói sztorik