Hírek

A szerbek megint a lehetséges visszalépésről beszéltek, reagált az UEFA

/ dpa Picture-Alliance via AFP
/ dpa Picture-Alliance via AFP

Az Európa-bajnokság egyik botránya, hogy a hírek szerint a horvát-albán mérkőzésen (amely egyébként az egyik legdrámaibb volt eddig a tornán) mind a két szurkolótábor azt skandálta, „öld meg a szerbet”. Ezt a szerv szövetségi főtitkára, Jovan Surbatovic nyilvánosa elítélte, és arra kérte az UEFA-t, hogy drákói szigorral büntessen, mert ha ez nem történik meg, akkor Szerbia akár vissza is léphet a tornától.

„Ami történt, annak semmi köze a sporthoz és a futballhoz. Nem akarunk részt venni az Európa-bajnokságon, ha ilyen dolgok történnek” – mondta Surbatovic.

Az ügy kirobbanása után a szerbek pályára léptek, és közel voltak egy Szlovénia elleni vereséghez, de Luka Jovic révén a 95. percben sikerült kiegyenlíteni, így még maradt némi esély a továbbjutásra. Szerbia Dániával játszik majd a csoportkör zárásán.

Surbatovic a szlovénok elleni mérkőzést követően ismét nyilatkozott.

Továbbra is azt várjuk, hogy az UEFA keményen büntesse meg a vétkeseket. A kijelentésem [a tornától való visszalépésről] egy hirtelen érzelmi felindulás volt, de természetesen nem tolerálhatjuk ezt a fajta viselkedést. De biztosak vagyunk abban, hogy az UEFA hamarosan reagál a történtekre

idézi Surbatovicot a Bild.

Az európai szövetség valóban kiadott egy közleményt, ebből azonban egyelőre csak annyi derül ki, hogy vizsgálatot indította a mérkőzéssel kapcsolatban, és hogy egy etikai és fegyelmi felügyelőt bíztak meg konkrétan ennek az egy mérkőzésnek a kivizsgálásával. Az albán csapatot egyébként már az olaszok elleni meccset követően is megbüntették a többi közt sportpályára nem illő rigmusok miatt.

Kapcsolódó
Kirúgtak az Európa-bajnokságról egy koszovói újságírót
Mutogatva provokálta a szerbeket, az UEFA visszavonta az akkreditációját.
Olvasói sztorik