Hírek

Drákói szigort vár az UEFA-tól Szerbia, különben hazamegy az Eb-ről

Halil Sagirkaya / Anadolu via AFP
Halil Sagirkaya / Anadolu via AFP

A németországi Európa-bajnokság egyik legdrámaibb mérkőzését hozta a horvát-albán, amin végül egyik csapatnak sem jó 2-2-es döntetlen született, miközben Klaus Gjasula olyat tett, amit cserejátékos korábban még sosem az Eb-k történetében.

Az eredményen túl azonban a lelátón történtek miatt is komoly visszhangja van a meccsnek. A horvát és az albán szurkolók ugyanis Szerbiát szidalmazták, egyes hírek szerint azt kiabálták mindkét oldalon, hogy „öld meg a szerbet!”, valamint az albánok egyik játékosa, Mirlind Daka az északmacedónokra és szerbekre sértő rigmusokat kiabált egy megafonba.

A történtek után Jovan Surbatovic, a szerb szövetség főtitkára komoly lépéseket sürget az UEFA részéről, és még azt is kilátásba helyezte, hogyha az európai szövetség nem alkalmaz komoly büntetést, akkor a szerb válogatott távozik az Eb-ről.

A szerb szövetség azt fogja kérni az UEFA-tól, hogy a lehető a legszigorúbb szankciókat szabja ki, máskülönben nem folytatjuk a tornán. Ami történt botrányos, és nem szeretnénk, ha megismétlődne. Azt akarjuk, hogy az elfogadhatatlan szlogeneket kiabáló szurkolókat drákói szigorral büntessék meg. Ami történt, annak semmi köze a sporthoz és a futballhoz. Nem akarunk részt venni az Európa-bajnokságon, ha ilyen dolgok történnek. Mi, szerbek velük ellentétben úriemberek vagyunk, teljesen máshogy szurkolunk a csapatunknak

idézi Surbatovicot a szerb Sportal.

Az UEFA egyébként már korábban jelezte, hogy kiemelten figyeli a lelátón elhangzó bekiabálásokat. Korábban sportszerűtlen bekiabálások és egyéb kihágások miatt büntették már az albán és a szerb szövetséget is.

Kapcsolódó
„Gondoltam, kapásból kéne ellőni” – Shaqiri az álomgóljáról
A csapattárs nem hiszi, hogy más képes lett volna ilyen lövésre.
Olvasói sztorik