Hírek

„Azt éreztem, a bíró szemében egy kiscsapat játszott a nagycsapat ellen és nem mer a nagycsapat ellen fújni”

Koszticsák Szilárd / MTI
A holland Danny Makkelie játékvezetõvel nem voltak elégedettek a játékosok.
Koszticsák Szilárd / MTI
A holland Danny Makkelie játékvezetõvel nem voltak elégedettek a játékosok.

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán 2-0-ra kikapott a házigazda német csapattól, így két mérkőzést követően nem szerzett még pontot az Európa-bajnokságon.

Ezek után természetes, hogy nem fülig érő mosollyal érkeztek meg a futballistáink az újságírókhoz a találkozót követően. Szinte valamennyi labdarúgó kitért az első találatra, amely előtt Willi Orbán összeütközött Ilkay Gündogannal, majd a kavarodásból végül Jamal Musiala vezetést szerzett. A 24. perces találatról elmondta Gulácsi Péter, hogy szerinte hátulról ment bele az ellenfél Orbánba, ezért le kellett volna fújni. Bolla Bendegúz is hasonló véleményen volt.

Szerencsétlen szituáció volt, kétes szituáció, amit vissza is néztünk a meccs után. Szerintem fault volt. Nyilván nem tudtunk vele mit csinálni, a bíró így ítélte meg, de mindent megtettünk az utolsó percig. Sajnos szerencsétlenek voltunk

– mondta a jobbhátvéd.

Bolla elmondta, hogy sikerült betartani a taktikát, kompakt volt a csapat védelme. Azt is elárulta a Rapid Wienhez szerződő játékos, hogy Marco Rossi elégedett volt a válogatott hozzáállásával, legalábbis azt mondta a focistáknak, hogy emelt fővel jöhettek le a pályáról. Összességében a védő úgy látta, hogy „több fokkal jobban nézett ki, mint az előző meccs”.

A középpályások közül Nagy Ádám került elő elsőként, aki szintén beszélt az első gól előtti szituációról, sőt azt is elmesélte, hogy szünetben rákérdezett az esetre Danny Makkelie játékvezetőnél.

„Az első gól döntő volt, de minimum nagyban befolyásolta a mérkőzést. Összességében az volt az érzésem, hogy a bíró szemében egy kiscsapat játszott a nagycsapat ellen és nem mer a nagycsapat ellen fújni. Ha pedig számon kéri az ember, akkor nagyon arrogánsan tudnak beszélni, hogy az borzalmas, de ezt sajnos el kell fogadni, mert nem tudunk vele mit csinálni.

Amikor a második félidőre sétáltunk ki, kérdeztem a bírótól, hogy megnézte-e a gólt, amire azt felelte, hogy igen, de vállal történt az ütközés. Mondtam neki, hogy nem váll a váll elleni ütközés volt, de így döntött, a VAR sem látott szabálytalanságot. Biztos vagyok benne, ha fordítva történik, lefújják. Összességében azt kell észben tartanunk, hogy erre a mérkőzésre jobban tudunk építeni a jövőben, mint a svájciak ellenire.

Nagy emlékeztette rá az újságírókat, hogy klasszisok ellen kellett teljesítenie a csapatnak, ennek ellenére a védekezést jól sikerült megoldani. Ezzel kapcsolatban azért megjegyezte, hogy néha nagyon behátrált a válogatott, mert félt, nehogy egy apró kis terület is a németeké legyen. Zárásképp leszögezte, hasonló játékkal legalább egy pontot szereztünk volna Svájc ellen, ezért bánkódik a csapat.

Koszticsák Szilárd / MTI Danny Makkelie játékvezetõ nem sok mindenben értett egyet Nagy Ádámmal.

A védekezéssel Szoboszlai Dominik is elégedett volt és a humorérzéke sem hagyta el a vereség ellenére, mert amikor elhangzott a kérdés, hogy min múlt a pontszerzés, így válaszolt: azon, hogy a német csapat volt az ellenfél.

„Büszke vagyok a csapatra, mindent beleadtunk. Kifutottuk a lelkünket, amikor bejöttünk az öltözőbe, valaki már szédült, úgy elfáradt. Kivittünk mindent a pályára, sajnos ez sem volt elég, de ha reálisan nézzük a dolgot, akkor itt a lépcsőfok, amivel a németek jobbak, mint mi. A németeket is meg tudtuk szorongatni, amikor kellett mindenki a labda mögött volt, kompaktak voltunk. Az első gólnak nem szabadott volna megtörténni, mert az egy fault volt a Willinél, de ez már a múlt” – mondta Szoboszlai.

Ezt követően megkerülhetetlen kérdés volt, mennyire agyal a csapat azon, hogy mire lehet elég egy Skócia elleni siker. Bolla és Schäfer András nem akart foglalkozni a témával, Nagy Ádám annyit mondott, hogy előbb nyerni kell az utolsó meccsen és majd csak utána érdemes nekilátni a kalkulációnak.

Sajnos visszatértünk abba az időszakba magyarként, hogy matekoznunk kell. Hála istennek a selejtezőn nem kellett, de most újra el kell kezdenünk, mert már nem csak a saját kezünkben van a sorsunk. Szükségünk lesz minden játékosra, minden szurkolóra, mert mindenkinek öröm, hogy itt lehetünk, úgyhogy fogjuk fel pozitívan a dolgot még akkor is, ha nem úgy sikerült eddig az Eb, ahogy szerettük volna

– zárta rövidre a témát a csapatkapitány.

A szurkolókat Schäfer András is kiemelte, ahogyan az első találatot is, ugyanakkor nem tagadta, hogy igazságos eredmény született.

„Ahhoz, hogy pontokat szerezz, az kell, hogy nagyon jól teljesíts, hogy próbáld megölni az ő játékukat és ami kell még hozzá, az a szerencse. Úgy érzem, a bírói ítéletekkel ez most nem volt meg, de nagyon sokszor megvolt korábban. Ha az egész meccset nézem, a németek megérdemelték a győzelmet, ugyanakkor nagyon sajnálom, hogy egy ilyen ítélet vezetett a vezető góljukhoz” – mondta a középpályás.

A skótok elleni mérkőzésre viszont határozott célkitűzése volt Schäfernek.

Ez az Európa-bajnokság sajátossága, hogy két vereség után is van még esély továbbjutni. Nem szeretnénk pont nélkül zárni a csoportot, sőt az a célunk, hogy továbbjussunk. Az utolsó meccsen igenis bizonyítanunk kell és meg kell verni a skótokat!

Az utolsó csoportmérkőzésre június 23-án, vasárnap este 21:00-kor kerül sor. Egy esetleges győzelem esetén is maradna még a körömrágás, hogy beférünk-e a legjobb négy harmadik helyezett egyikébe.

Kapcsolódó
Szoboszlai: Jobb, ha nem mondok véleményt, mert abból lesz probléma
A magyar válogatott csapatkapitánya arról beszélt, lehet, hogy túlzott elvárásokat támasztott magával szemben a csapat.
Olvasói sztorik