Hírek

„Gondoltam, kapásból kéne ellőni” – Shaqiri az álomgóljáról

Javier Soriano / AFP
Javier Soriano / AFP

Xherdan Shaqiri szinte minden nagy eseményen meglövi a torna egyik legszebb gólját. A svájci támadó ezúttal a skótok elleni csoportmeccsen játszott 1-1 során talált be a kapuba, egy röviden hazatett skót labdára csapott le, majd kapásból a felső sarokba tekert.

A védő hibázott, én pedig természetesen ki akartam ezt használni. Jött felém lassan a labda, arra gondoltam, kapásból kéne ellőni, a lövés pedig tökéletes volt a felső sarokba. Tényleg szép gól volt, de volt már pár remek találatom, nehéz lenne kiválasztani a legszebbet

– mondta Shaqiri, aki azért mindig emlékezni fog erre a gólra, már csak amiatt is, mert rendkívül fontosnak tartja, mert a négypontos Svájc így jó helyzetből várja az utolsó fordulót az A csoportban.

Nem tudom, hogy egyáltalán képes-e bárki ilyen gólt szerezni rajta kívül

– mondta a lenyűgözött Manuel Akanji Shaqiri lövéséről.

Az 1-1-es döntetlen a skót-svájci meccsen azt is jelenti, hogy a magyar válogatott legjobb esetben is harmadik lehet majd az A csoportban. A vasárnapi zárófordulóban a győzelmi kényszerben lévő magyarok Skóciával találkoznak Stuttgartban, a svájciak pedig a már biztos nyolcaddöntős németekkel csapnak össze Frankfurtban.

Kapcsolódó
„Azt éreztem, a bíró szemében egy kiscsapat játszott a nagycsapat ellen és nem mer a nagycsapat ellen fújni”
A magyar válogatott tagjai úgy érezték, Danny Makkiele játékvezető túlságosan támogatja a német csapatot.
Olvasói sztorik