Hírek

„Mindenki röhögött volna, ha ezt a gólt elveszik” – Gündogan már azt sem értette, hogy visszanézték a Willi Orbán elleni ütközését

Damien Meyer / AFP
Damien Meyer / AFP

Az Európa-bajnokság házigazdája, a német válogatott szerdán 2-0-ra legyőzte Magyarországot Stuttgartban, ezzel eldőlt, hogy Julian Nagelsmann csapata továbbjut az egyenes kieséses szakaszba. Ezek után a német kapitány érthetően elégedett értékelt.

Elmondása szerint nem volt sok tér, mert a magyar csapat rendkívül mélyen védekezett. Úgy vélte, ilyen esetben elsősorban nyugodtnak és türelmesnek kell maradni. Csapata az oldalvonalakhoz játszotta a labdát és onnan próbálta hosszú passzokkal megbontani a rivális védelmét, írja az MTI a sajtótájékoztatóról.

„Elsők szeretnénk lenni a csoportban, mert minden meccset meg akarunk nyerni. A másik csoportot nem tudjuk befolyásolni, ezért majd meglátjuk, ki jön szembe” – mondta a folytatásról, a játékosai közül pedig Jamal Musialát emelte ki, mint aki mindkét összecsapáson briliáns teljesítményt nyújtott. Szerinte ehhez úgy kell futballoznia, mintha kispályán lenne, nem szabad a nyomásra gondolnia és élveznie kell a játékot.

A magyar csapat kellemetlen ellenfél volt, mint mindig. Erőteljesen futballozott, ezért néhányszor okoztak is problémát, de stabilak maradtunk. Azonban a statisztika egyértelműen megmutatja, hogy azért jobbak voltunk, akár a lövéseket, a gólokat, vagy éppen a labdabirtoklást nézzük

– értékelt Nagelsmann.

Azt az Ilkay Gündogant választották a meccs emberének, aki a második gólt szerezte, míg az első előtt ütközött Willi Orbánnal, a magyar védő elesett, az ebből kialakult káosz végén pedig Musiala megszerezte a találkozó első találatát. Marco Rossi az eset kapcsán azt mondta, hogy ilyen segítségre nem szolgáltak rá a németek, akik szerinte tisztességtelenül nyertek, és Danny Makkelie, a játékvezető nyújtotta a leggyengébb teljesítményt a pályán. Gulácsi Péter úgy reagált, ő még nem látott olyat, hogy ilyen esetben továbbot intettek volna, míg Szoboszlai Dominik inkább nem is ment bele mélyebben a történtekbe, nehogy baj legyen belőle.

Gündogan szerint viszont nem történt szabálytalanság.

Meglepődtem, hogy egyáltalán visszanézték. Elég sokat játszottam Angliában, ott mindenki röhögött volna, ha ezt a gólt elveszik

– mondta az FC Barcelona középpályása, aki úgy vélte, nem volt tökéletes meccs, azonban szükség van ilyenre, mert ez készít fel a következő kihívásokra.

Kapcsolódó
Szoboszlai: Jobb, ha nem mondok véleményt, mert abból lesz probléma
A magyar válogatott csapatkapitánya arról beszélt, lehet, hogy túlzott elvárásokat támasztott magával szemben a csapat.
Olvasói sztorik