Hírek

A francia kapitány: Ha unalmas a focink, lehet más meccset nézni

Oguz Yeter / ANADOLU / Anadolu via AFP
Oguz Yeter / ANADOLU / Anadolu via AFP

Az angol és a francia labdarúgó-válogatottat éri a legtöbb kritika az Európa-bajnokságon mutatott játéka miatt, noha mindkét csapat eljutott a legjobb négyig. Franciaország mindezt úgy érte el, hogy még nem szerzett akciógólt a csapat a tornán: két alkalommal az ellenfelek szereztek öngólt, egyszer pedig Kylian Mbappé tizenegyesből volt eredményes.

Didier Deschamps hétfői sajtótájékoztatóján egy svéd újságíró felvetette a szövetségi kapitánynak, hogy csapata játéka a keret minőségéhez képest azért időnként unalmas. A Guardian cikke szerint az edző viccelődve reagált.

Maga valójában egy francia újságíró lehet, csak svédnek álcázva. Ha untatja a játékunk, lehet másik meccset nézni. Nem kell néznie – rendben lenne az is.

Különleges Európa-bajnokság ez a mostani, nehéz mindenki számára, kevés a gól. Nem hasonlít a korábbiakra, de abban egyetértés van nálunk, hogy olyan eredményt érjünk el, amitől a francia emberek boldogok lesznek, különösen a mostani időszakban. Ha a svédeket közben untatjuk, nem igazán zavar” – felelte Deschamps.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az orrtörése után maszkban játszó Mbappé mellett Antoine Griezmann sem teljesen egészséges, ezért marad el a teljesítménye a várakozásoktól. Ez is nehezíti a franciák dolgát, de Adrien Rabiot szerint még így is képesek bármelyik pillanatban eldönteni egy meccset, így a társak maximálisan támogatják őket.

A franciák kedden Spanyolországgal játszanak a müncheni elődöntőben.

Kapcsolódó
„Spanyolországban senkit és semmit nem tisztelnek” – Morata az Eb-elődöntő előtt öntötte ki a lelkét
Úgy érzi, még úgy is kapja a beszólásokat és negatív kommenteket, hogy a fél karját odaadná az Eb-győzelemért.
Olvasói sztorik