Hírek

„Spanyolországban senkit és semmit nem tisztelnek” – Morata az Eb-elődöntő előtt öntötte ki a lelkét

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Meglehetősen őszinte és kitárulkozó interjút adott a spanyol válogatott csapatkapitánya, Álvaro Morata a Mundo Deportivo nevű lapnak.

A beszélgetés számos témát érintett, de a legérdekesebb része talán az volt, amikor Morata arról mesélt, hogy külföldön sokkal boldogabb tud lenni, mint odahaza.

„Azt nem mondom, hogy boldogtalan vagyok, de az igaz, hogy Spanyolországban ritkán mondhatom magam felhőtlenül boldognak, mert mindig történik valami, ami negatívan hat rám. Néha elég egy gesztus ahhoz, hogy kritizálni kezdjenek. Vagy ott volt a németek elleni negyeddöntő, amely után ment a találgatás, hogy kaptam-e sárga lapot, és el leszek-e tiltva az elődöntőben, és néhányan már azt pedzegették, remélik, hogy tényleg felmutatta nekem a sárgát a bíró, mert nélkülem jobban megy a csapatnak. Vagyis még akkor is meg tudnak találni valamivel, mikor épp jó időszakot élek a csapattal.

Néhányszor mondtam már, és valóban is így gondolom: külföldön boldogabb vagyok, leginkább azért, mert tisztelnek. Spanyolországban viszont senkit és semmit nem tisztelnek.

A negyeddöntővel kapcsolatban azt is megemlítette a 31 éves csatár, hogy a lefújás után elsírta magát, és ezt sokan annak tulajdonították, hogy szomorú, amiért nem játszhat az elődöntőben. Most már tudjuk, hogy Morata nem lesz eltiltott, ő pedig kissé morcosan tette hozzá, azért sírt, mert elragadtak az érzelmek, hogy a válogatottja ott van az Eb legjobb négy csapata között.

„Sosem kritizálnék valakit, aki örömében könnyeket ejt. Én meg még úgy is kapom a beszólásokat, hogy a fél karomat odaadnám azért, ha megnyernénk a tornát” – mondta az Atlético Madrid játékosa, aki ezek szerint szokott szemezgetni a kommentek között.

Moratát arról is megkérdezték, milyen embernek tartja magát.

Olyan fickó vagyok, aki sokat viccelődik, aki odafigyel másokra, és az emberek szeretnek a közelemben lenni. Úgy érzem, ha valaki rosszat akar mondani rólam, annak nagyon nehéz dolga van, és ezt sikerként foghatom fel.

A spanyolok az elődöntőben a franciákkal játszanak, akik még nem szereztek akciógólt a tornán, cserébe nem is kaptak, hiszen csak tizenegyesből tudott betalálni ellenük a lengyel Robert Lewandowski. Morata szerint fizikálisan a franciáké a legjobb csapat az Eb-n, de a spanyolok rendelkeznek olyan taktikai fegyverrel, amely révén legyőzhetik őket.

„Szerintem nem örülnek, hogy velünk játsszanak” – tekintett előre a kedd esti meccsre Morata, aki azt mondta, ha megnyerik az Eb-t, először is ad egy hatalmas ölelést a feleségének és a gyerekeinek, majd jöhet az ünneplés, és felemelt fejjel térhet haza.

Olvasói sztorik