Hírek

„Megtiszteltetés volt a pályán küzdeni érted” – búcsúznak a németek Toni Kroostól

Bernd Weißbrod/picture alliance via Getty Images
Bernd Weißbrod/picture alliance via Getty Images

A német labdarúgó-válogatott pénteken hosszabbítás után 2-1-re kikapott a spanyoloktól az Európa-bajnokság negyeddöntőjében.

Ezzel a kieséssel egyben véget ért Toni Kroos profi pályafutása is, aki már a torna előtt közölte, hogy bármi is történik, visszavonul. A középpályás végig is játszotta a mérkőzést, így aztán 126 percet követően állhatott az újságírók, hogy értékeljen.

Olyan mérkőzés volt, amelybe mindent beleadtunk. Annyira közel voltunk… Ettől olyan keserű

– idézte a Bild Kroost.

Julian Nagelsmann, a válogatott szövetségi kapitánya nem csak Kroos miatt sajnálkozott, hanem úgy vélte, egy vissza nem térő lehetőséget packáztak el.

„Jók voltunk a második félidőben és a hosszabbításban közelebb álltunk a gólhoz. Nem érdemeltünk győzelmet, de úgy érzem, közelebb volt hozzá a játékunk, mint a spanyoloknak. Nagyon fáj, mert csak két év múlva próbálhatjuk meg jóvá tenni. De valószínűleg nem lesz még egyszer hazai pályán rendezett torna a pályafutásomban már. Ha kedvetlenek lettünk volna, megérdemeltük volna a vereséget, de nem állnánk itt a könnyekkel küzdve” – mondta a németek edzője.

Niclas Füllkrug viszont nem fogta vissza magát és őszintén elmondta, mit érzett Kroosszal kapcsolatban.

Megtiszteltetés volt a pályán küzdeni érted. Kár, hogy csak a negyeddöntőig tartott, de egyértelműen fantasztikus voltál. Olyan érzéseket keltettél Németországban, ami valószínűtlen volt az Európa-bajnokság előtt.

Olvasói sztorik