Hírek

Korábbi Juventus-csatárral pótolná Giroud-t a Milan

Alberto PIZZOLI / AFP
Alberto PIZZOLI / AFP

Álvaro Morata az előrehozott döntőnek is beillő, németek elleni Eb-negyeddöntőre készül a spanyol válogatottal, de a háttérben zajlanak a tárgyalások, hogy a következő szezont melyik csapatnál kezdi a támadó.

A 31 éves Moratát 2026 nyaráig az Atlético Madridhoz köti a szerződése, de élénken érdeklődik iránta a Milan, amely Olivier Giroud távozása miatt középcsatárt keres.

Az idényt új edzővel, Paulo Fonsecával kezdő milánóiak eredetileg Joshua Zirkzee-t nézték ki maguknak, de nem jutottak dűlőre az előző idényben a Bolognában 11 gólig jutó holland támadó ügynökével, a transzferért borsos jutalékot elváró Kia Joorabchiannal.

Így került képbe Morata, akinek ismerős lehet a Serie A, hiszen két időszakban összesen négy idényt húzott le a Juventusnál, amellyel két bajnoki címet, három olasz kupát és egy Szuperkupát nyert.

Az olasz Sky Sport újságírója, Gianluca Di Marzio szerint Morata atléticós szerződésében szerepel egy záradék, amely alapján 13 millió euróért elvihető a spanyol csatár, akit Szaúd-Arábiából is csábítanak. Nem kérdés, hogy szakmailag a Milannal, anyagilag egy szaúdi klubbal jár jobban Morata, aki várhatóan az Európa-bajnokság dönt arról, hol folytatja.

A 77-szeres válogatott Morata a mostani Eb-n az Albánia elleni, már tét nélküli csoportmeccset leszámítva mindig kezdő, sőt csapatkapitány volt a spanyoloknál, és egy gólt szerzett eddig, a horvátoknak talált be az első fordulóban.

Olvasói sztorik