Hírek

Az év védése? Ezzel a bravúrral segítette Eb-negyeddöntőbe csapatát a török kapus

Hendrik Schmidt / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Hendrik Schmidt / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Hiába dolgozott ki legalább három gólra is elegendő minőségű helyzetet Ausztria, Törökország nyerte meg 2-1-re a két csapat nyolcaddöntős meccsét a németországi Európa-bajnokságon. A török továbbjutásban a duplázó Merih Demiral mellett a kapusnak, Mert Günoknak is nagy szerepe volt, aki négy védést mutatott be a mérkőzésen, amiben volt kifejezetten nagy bravúr is.

A 95. percben, amikor már mindent egy lapra feltéve támadott Ausztria, akkor jött egy beívelés a bal szélről, Christoph Baumgartner pedig tisztán fejelhetett. Az osztrák játékos ráadásul okosan a földre fejelte le a labdát, azonban így sem tudta bevenni a kaput, mert Günok oldalra tudta ütni a labdát. Íme, a bravúr:

Demiral alig akart hinni a szemének a 35 éves Günok hárítását látva.

Kérdeztem tőle, hogy csinálta? Nem akartam elhinni, hogy sikerült védenie. Az egyik legnagyobb bravúr, amit valaha láttam. Ő a legidősebb játékosunk, rendkívül tapasztalt. Nagyon örülök neki, hogy egy ilyen mozdulattal tudott segíteni minket

– lelkendezett a duplázó védő.

Ralf Rangnickot, az osztrák válogatott szövetségi kapitányát Gordon Banks 1970-es világbajnokságon bemutatott védésére emlékeztette Günok bravúrja, az angol kapus akkor Pelé közeli fejesét védte hasonló módon:

Kapcsolódó
Olvasói sztorik