Hírek

A kiesés után még beszólt a riválisoknak az osztrákok szövetségi kapitánya

Sebastian Christoph Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Sebastian Christoph Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Ralf Rangnick búcsúzóul még kritikát fogalmazott meg az Európa-bajnoki mezőny több csapatával szemben is. Rangnick irányításával Ausztria elég szórakoztató meccseket vívott a tornán, ilyen volt a törökök elleni nyolcaddöntő is, a káoszfociból azonban ezúttal a rivális jött ki jobban és nyert 2-1-re Merih Demiral duplájának köszönhetően, az osztrákok pedig kiestek.

Volt egy rakás helyzetünk, de csak egyetlen gólt sikerült szereznünk. Persze úgy nehéz, ha Gordon Banks áll a kapuban

– mondta Rangnick utalva arra, hogy Mert Günok kapus hasonló bravúrt mutatott be, mint Banks az 1970-es világbajnokságon Pelé fejesénél.

A német edző szerint szürreális, hogy nem tudtak nyerni. Ha a teljes 90 percet nézi, akkor úgy érzi, nem az a csapat jutott tovább, amely többet tett ezért, és a meccset követően nem is tudta még elhinni, hogy a csapatának kell pakolnia és hazautazni a tornáról. Ugyanakkor azt elismerte, hogy nem voltak elég hatékonyak, és nem védekeztek jól a pontrúgásoknál, ez pedig a vesztüket okozta, de azt is megjegyezte, hogy nem tud haragudni a csapatára.

Láttam pár olyan mérkőzést ezen a tornán, amin nehéz volt ébren maradni. A mi mérkőzéseinken nem ez volt a helyzet

– szúrt oda csapatnevek említése nélkül a riválisoknak Rangnick.

Ausztria annak ellenére is megnyerte a csoportját, hogy az Eb-t egy Franciaország elleni vereséggel kezdte. Később azonban legyőzte Lengyelországot és Hollandiát is. Az osztrák válogatott eddig még nem tudott nyolc közé jutni az Eb-ken.

Kapcsolódó
„Ez a történelem legtragikusabb futballmeccse” – mondta könnyeivel küzdve az osztrák gólszerző
Michael Gregoritsch úgy érzi, ezt a kiesést nagyon nehezen tudja majd feldolgozni.
Olvasói sztorik