Hírek

Marco Rossi marad a válogatott szövetségi kapitánya

Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar válogatott előtt álló következő feladat a Nemzetek Ligája idén őszi küzdelmeinek, majd pedig a vb-selejtező sorozatnak a sikeres megvívása, melyeket az MLSZ és az elnökség maximális támogatása mellett Marco Rossi szövetségi kapitány irányít majd

– jelentette ki szerdán Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke.

Az MLSZ közleményéből kiderül, hogy a kapitány megköszönte a támogatást, és jelezte, hogy az Európa-bajnokság tanulságainak átgondolását követően pár hét múlva megkezdi a felkészülést az őszi Nemzetek Ligája mérkőzésekre történő összetartás előkészítésével.

Németországban megtörtént az Eb lezárása, amelyre a továbbjutásról való lecsúszás miatt érzett csalódottságunk ugyan rányomta a bélyegét, de semmi drámai nem történt és nem is volt kétséges, hogy a munkát folytatjuk! Számtalan nagyszerű eredményben volt részünk együtt, így nem is kérdés, hogy újabbak elérése a célunk – ahogy a szlogenünk is mondja: csak együtt

– fogalmazott Marco Rossi az mlsz.hu cikke szerint.

A magyar csapat a Németországban zajló Európa-bajnokság csoportkörében Svájctól 3-1-re, a házigazdáktól 2-0-ra kikapott, és bár Skóciát 1-0-ra legyőzte, a csoportharmadikok közt az ötödik helyen végzett és nem jutott a nyolcaddöntőbe. Marco Rossi a kiesést követő sajtótájékoztatóján azt mondta, egyetlen pillanatát sem élvezte az Eb-nek, és amikor a jövőjéről faggatták, akkor kitérő választ adott.

Rossi 2018 nyara óta irányítja a válogatottat, amely tavaly – 1985 után először – egyenes ágon jutott ki egy nagy tornára, miután veretlenül végzett az Európa-bajnoki selejtezőcsoportja élén.

Kapcsolódó
Marco Rossi az Eb-kiesés után: Nem élveztem ezt az Eb-t, ki kell szellőztessem a fejem
Csalódás a csoportkörös kiesés a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint, aki felhívta a figyelmet egy-két tanulságra.
Olvasói sztorik