Hírek

„Toney nagyon fel volt háborodva, amikor az utolsó percben küldtem be”

Richard Pelham/Getty Images
Richard Pelham/Getty Images

Az angol labdarúgó-válogatitt az utolsó pillanatban szedte össze magát, de hosszabbításban végül 2-1-re legyőzte Szlovákiát az Európa-bajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében.

A szlovákok korai vezetőgóljára sokáig nem akadt válasza az angoloknak, sőt a 94. percben úgy állt be Ivan Toney, hogy még mindig csak 1-0 szerepelt az eredményjelzőn. Végül nem Toney mentette meg Anglia becsületét, hanem az egy perccel később gólt ollózó Jude Bellingham. Ennek köszönhetően Toney a hosszabbítást is végigjátszhatta, de ez nem tette jóvá, hogy ennyire az utolsó percben küldte csak be az edzője.

Nem is kérdés, hogy Ivan Toney nagyon fel volt háborodva, amikor az utolsó percben küldtem be. Szerintem már túl vagyunk rajta és nagy hatása volt a beállásának, már a második gólnál is. Ha ilyen későn küldesz be egy játékost, az olyan, mint a kockadobás. Az is előfordulhat, hogy labdába se ér, teljesen megértem a reakcióját. Nem szívesen tettem ezt vele, de úgy éreztem, egy kis plusz kavarodást tud okozni

– mondta Gareth Southgate az esetről.

Anglia legközelebb Svájccal július hatodikán, de meg lennénk lepve, ha Ivan Toney hangsúlyosabb szerephez jutni Harry Kane csapatkapitány helyett.

Kapcsolódó
Bellingham obszcén mutogatás miatt magyarázkodott, Rice a szlovák kapitányt sértegette
Az angol válogatott nyolcaddöntője elég indulatosra sikerült.
Olvasói sztorik