Hírek

„Belefáradtam már a kezezésről szóló nevetséges szabályokba” – sokak véleményét hirdeti a dán kapitány

Alexander Hassenstein/Getty Images
Alexander Hassenstein/Getty Images

A német labdarúgó-válogatott szombat este 2-0-ra legyőzte Dániát az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében.

Sokakat felháborított azonban, ahogy mindez történt. Dánia ugyanis betalált a 48. percben, azonban a videobírós vizsgálat után les miatt érvénytelenítették a találatot. Millimétereken múlt, ennyi döntött:

A VAR-rendszert korábban is sokan bírálták a hasonlóan megállapított aprócska lesek miatt, de a dánokat pár perccel később még jobban meggyötörte az élet. A lesgólt jegyző Joachim Andersen ugyanis futás közben úgy forgott ki, hogy blokkoljon, ami azt eredményezte, hogy a kezére pattant a labda. Szintén népszerűtlen, de bevett gyakorlat, hogy ezért büntetőt ítélnek a bírók, Michael Oliver is így tett.

Ez a kezezős szabály egy szarság

– írta nem túl visszafogottan Alan Shearer, korábbi angol válogatott csatár a közösségi oldalán.

Nagyon sok futballrajongó osztozott a véleményen, sokak szerint a szabály rossz, mások szerint az egész VAR-rendszer megöli a focit. A dánok szövetségi kapitánya, Kasper Hjulmand is nehezen őrizte meg a hidegvérét.

„Nem így kellene használnunk a VAR-t, egy centiméterről beszélgetünk… néhány perccel később meg ott az a tizenegyes, annyira belefáradtam már a kezezésről szóló nevetséges szabályokba! Nem várhatjuk el a védőktől, hogy máshogy fussanak, az nem természetes” – mondta Hjulmand.

A teljes internetes cirkuszhoz pedig Kai Havertz is hozzájárult, mivel óriási totyogással rúgta be a büntetőt. Ez pedig szintén sokaknál előhozta a vitát arról, mit kéne engedélyezni a kapusnak és a rúgónak a tizenegyeseknél. Egy biztos, még sokáig el lesz foglalva a közvélemény a mérkőzésen történtekkel.

Kapcsolódó
Edzője szerint elég furcsa mérkőzést vívott a német futballválogatott
A dán sajtó szerint lassan lejár Kasper Hjulmand ideje.
Olvasói sztorik