Hírek

Edzője szerint elég furcsa mérkőzést vívott a német futballválogatott

Tobias SCHWARZ / AFP
ulian Nagelsmann boldogan ünnepelt a mérkőzés végén
Tobias SCHWARZ / AFP
ulian Nagelsmann boldogan ünnepelt a mérkőzés végén
Idegtépő, viszontagságokkal teli mérkőzés volt a dánok elleni Európa-bajnoki nyolcaddöntő, állították a német játékosok, miután a válogatott egy vihar miatt félbeszakított, VAR-döntésekkel szétszabdalt összecsapáson győztek 2-0-ra, és jutottak be a legjobb nyolc közé.

„Elég furcsa mérkőzést vívtunk. Az első 20 perc talán a tornán nyújtott eddigi legjobbunk volt, véleményem szerint szabályos gólt is szereztünk. A végén aztán a viszontagságokkal teli meccs egy-két helyzetében szerencsénk is volt. A dánok lőttek egy olyan gólt, ami milliméteres les volt, de a végén annyira kitámadtak, hogy három-négy gólt is szerezhettünk volna kontrából. Megérdemeltük a továbbjutást, még ha ez nem is volt kristálytiszta” – mondta Julian Nagelsmann német szövetségi kapitány.

Antonio Rüdiger elégedettnek tűnt a meccset követően. „Nagyon jó érzés, hogy továbbjutottunk. Aki látta a meccset, az tudja, hogy az elejétől fogva dominánsak voltunk. Csupán azt lehet kifogásolni, hogy túl sok lehetőséget hagytunk ki.”

A másik középső védő, az Eb-n első meccsét játszó Nico Schlotterbeck így nyilatkozott:

Eufóriával és szórakozva játszottunk, és ez a legjobb dolog a futballban.

David Raum úgy fogalmazott, vad mérkőzés volt az időjárás viszontagságai, majd a VAR döntései miatt.

„Amíg egy semleges kívülálló számára érdekes futballmeccs lehetett, addig a németeknek biztosan idegtépő volt. De a végén csak az számít, hogy továbbjutottunk.”

A dán sajtó szerint lassan lejár Kasper Hjulmand szövetségi kapitány ideje.

Két világverseny, hét mérkőzés, nulla győzelem. Ez kínos

– írta az ExtraBladet, célozva arra, hogy a csapat a 2022-es katari világbajnokságról is győzelem nélkül kullogott haza.

Thomas Delaney is csalódott volt, a Sevilla középpályása a dán Tv2-nek adott interjújában az mondta, jó csapattal kerültek szembe, de sajnálja a kiesést.

„Azt kaptuk, amire számítottunk, ezért most nagyon nehéz” – mondta.

Olvasói sztorik