Hírek

Egy maszkos férfi akciózott a dortmundi stadion tetőszerkezetén a német-dán Eb-meccs közben

BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Amikor a csapatok kivonultak a pályára, hogy lejátsszák a második félidőt a Németország-Dánia Eb-nyolcaddöntőn, a meccs játékvezetője, az angol Michael Oliver a két csapatkapitánnyal, Ilkay Gündogannal és Kasper Schmeichellel diskurált, és közben az ég felé mutatott. Akkor még úgy tűnt, azért csúszik kicsit a kezdőrúgás, mert a spori attól tart, ismét vihar csap le a dortmundi stadionra, de azóta kiderült, másról lehetett szó.

Egy 21 éves férfi – maszkban és hátizsákkal – ugyanis felmászott a stadion tetőszerkezetére, és a rendőrök fegyvert fogtak rá, amikor a lefújás után végül sikerült lehozniuk onnan.

A férfit, aki a Ruhr Nachrichten híre szerint 22 óra 27 perckor, vagyis nagyjából a második félidő kezdetén már feljutott a tetőszerkezetre, letartóztatták az eset után, de a rendőrség hangsúlyozta, hogy a stadionban lévő szurkolók nem voltak veszélyben.

Ennek ellenére a férfi magánakciója nem vet jó fényt a biztonságiakra, főleg, hogy a tornán több meccsen is előfordult, hogy bejutottak nézők a pályára.

Olvasói sztorik