Hírek

„Imádkozom Istenhez, hogy ne legyen vége” – a büntetőölő román kapus szerint Hollandia verhető

Kirill KUDRYAVTSEV / AFP
Florin Nita az egyik legjobb tizenegyesölő kapus
Kirill KUDRYAVTSEV / AFP
Florin Nita az egyik legjobb tizenegyesölő kapus
A statisztikák szerint a jelenlegi Európa-bajnokság legjobb büntetőölője a románok 36 éves kapusa, Florin Nita, aki azonban reméli, nem kell bemutatnia tudományát, és csapata a rendes játékidőben továbbjut Hollandia ellen a keddi nyolcaddöntőben.

A 24-szeres válogatott labdarúgó csak közvetlenül a torna előtt értesült arról, hogy ő lesz az elsőszámú kapus, és egyelőre várakozáson felül teljesített, hiszen Ukrajna (3-0), Belgium (0-2) és Szlovákia (1-1) ellen 13 védést produkált. És még nem kellett bemutatnia tudományát a tizenegyeseknél,

pedig a statisztikák alapján az Eb-re nevezett kapusok közül övé a legjobb mutató: 2020 óta a neki rúgott büntetők több mint felét (tizenötből nyolcat) kivédte.

„Mindig készülök a tizenegyesekre, de remélem, hogy kilencven perc alatt eldöntjük a meccset. Bízom a csapatunkban. „Azzal, hogy csoportgyőztesként továbbjutottunk, már történelmet írtunk.

De nem az a cél, hogy itt megálljunk. Imádkozom Istenhez, hogy ne legyen még vége

mondta a román csapat würzburgi sajtótájékoztatóján.

„A küzdőszellem és a jó csapatszellem a legfontosabb fegyverünk. Messzire el lehet jutni ezen az úton, de természetesen nagyon nehéz lesz Hollandia ellen. Ám hiszem, hogy még egy meglepetéssel tudunk szolgálni” – tette hozzá a kapus, aki szerdán lesz 37 éves.

Kapcsolódó
Elkerülték a szégyent, de csak összejött a mindenkinek jó szlovák-román döntetlen
Meghajtották azért a meccset, de nem bírtak egymással.
Olvasói sztorik