Hírek

Elkerülték a szégyent, de csak összejött a mindenkinek jó szlovák-román döntetlen

JAVIER SORIANO / AFP
A döntetlennel mindkét csapat továbbjutott
JAVIER SORIANO / AFP
A döntetlennel mindkét csapat továbbjutott
Bár a döntetlen mindkét csapatnak jó lett volna, a román és az ukrán labdarúgó-válogatott is fogadkozott, hogy elkerüli még a látszatát is annak, hogy előre megbeszélt eredménnyel vádolják őket. Nem sikerült: hajtottak, küzdöttek, voltak helyzetek is, de csak összehoztak egy 1-1-et az E csoport utolsó fordulójában.

A sajtó természetesen felemlegette az 1982-es világbajnokság leghírhedtebb mérkőzését: akkor az NSZK–Ausztria összecsapás előtt már tudni lehetett, ha a németek egy vagy két góllal nyernek, akkor az osztrákokkal együtt továbbjutnak. Miután Horst Hrubesch a 10. percben betalált, a két csapat gyakorlatilag kapu felé sem nézett a hátralévő időben…

A gijoni szégyenként emlegetett meccs nem kísértett Frankfurtban, mert mindkét csapat becsülettel hajtott, és néhány helyzetecske után a 25. percben Szlovákia meg is szerezte a vezetést. Kucka jobb oldali beadására Duda érkezett, és okosan visszafejelte a labdát a bal sarokba (1-0).

Tíz perccel később egyenlített Románia, Hancko szabálytalankodott Hagival, a VAR megvizsgálta az esetet, de így is véleményes döntést hozott és büntetőt ítélt, amit Marin bevert a jobb felső sarokba (1-1).

A második félidő legnagyobb izgalmát az időjárás okozta, mert hatalmas felhőszakadás zúdult Frankfurt városára, ráadásul mennydörgés és villámlás is okozott némi riadalmat.

Néhány helyzet adódott mindegyik kapu előtt, de azért az utolsó 10-15 percen már érződött, nem kell megszakadni, hiszen ez az eredmény mindkét félnek jó.

A vége maradt az 1-1, miután a belga-ukrán meccs gól nélküli döntetlennel zárult, végül a négy négypontos csapat közül Ukrajna végzett az utolsó helyen rosszabb gólkülönbsége miatt.

Kapcsolódó
Későn ébredt Ukrajna, így ráfizetett a románok és szlovákok döntetlenjére
Nem akart kockáztatni Szerhij Rebrov, működött is, amit kitalált, de nyernie kellett volna a csapatnak, hogy továbbjusson.
Olvasói sztorik