Hírek

UEFA-bírófőnök: Nem ért büntetőt Orbán belépője a skótok ellen

MARIJAN MURAT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Büntető vagy sem? Willi Orbán és Stuart Armstrong csatája
MARIJAN MURAT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Büntető vagy sem? Willi Orbán és Stuart Armstrong csatája
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) játékvezetőinek főnöke szerint Facundo Tello helyes döntést hozott a németországi Európa-bajnokságon, amikor nem ítélt büntetőt a skótoknak Willi Orbán belépőjéért.

Steve Clark, a skótok szövetségi kapitánya dühös volt, amikor a Magyarország-Skócia csoportmérkőzésen – amelyet a magyarok a 100. percben szerzett találattal 1-0-ra megnyertek – Stuart Armstrong a magyar kapu előterében elesett, de nem ítéltek tizenegyest, azonban Roberto Rosetti most rávilágított, hogy Armstrong kezdeményezte a fizikai kontaktot Orbánnal szemben.

Ez egy nagyon kemény mérkőzés volt, amelyen pár vitatott szituáció is előfordult. Például a 68. percben volt egy lehetséges büntető, mert a skót John McGinn húzta az ellenfél mezét. Szóval ez volt az egyik lehetséges büntető

– utalt minden bizonnyal a Varga Barnabás súlyos sérülésénél földre kerülő Orbán esetére.

Itt 1:38:18-tól látható az eset.

„Aztán természetesen a 79. percben volt egy újabb incidens a magyar tizenhatoson belül, amikor Armstrong mozdult a magyar védő felé” – mondta Rosetti a csoportkör utáni sajtótájékoztatón, amelyen nem kommentálta a pletykákat az argentin játékvezető további bíráskodásáról – médiaértesülések szerint ugyanis Tello már nem fog meccset vezetni a kieséses szakaszban.

Clark több médiumnak is nyilatkozott az esetről, mivel szerinte jobb lenne csak európai bírókkal nekivágni a kontinenstornának, és bár a VAR-szobában európaiak ültek, úgy fogalmazott:

minek, ha ilyenkor nem hívják ki a bírót?

Rosetti szerint a VAR minden szituációt megvizsgál, de Armstrong esetében a VAR-csapat a helyszíni felülvizsgálat ellen döntött. Ezen felül a kérdéses ütközés előtt McGinn esetében volt egy kezezés gyanú is a tizenhatoson belül.

Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai a svájciaktól és a házigazda németektől elszenvedett kétgólos vereség után 1-0-ra legyőzték Skóciát, így három ponttal és mínusz hármas (2-5) gólkülönbséggel fejezték be a tornát.

Három éve az előző Eb-n is a csoportkörben búcsúztak, akkor két ponttal negyedikek lettek Franciaország, Németország és Portugália mögött. A skótok pedig már a magyarok elleni verséggel búcsúztak.

A magyar válogatott legközelebb szeptember 7-én a Nemzetek Ligája negyedik idényében Németország vendége lesz Düsseldorfban.

(MTI)

Kapcsolódó
Hazaküldték az Eb-ről a bírót, aki a VAR-szobában ült a skót-magyar meccsen
Nem hívta ki a játékvezetőt a meccs egyik sokat vitatott jelenete után.
Olvasói sztorik