Hírek

Hazaküldték az Eb-ről a bírót, aki a VAR-szobában ült a skót-magyar meccsen

Harry Langer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Harry Langer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A skót szövetségi kapitány, Steve Clarke meglehetősen dühösen nyilatkozott a magyarok elleni Eb-vereség után, mivel úgy érezte, az argentin játékvezető, Facundo Tello hibázott, amikor nem ítélt büntetőt Stuart Armstrong és Willi Orbán ütközése után.

Az eset még a brit szakértőket is megosztotta, és bár a felvétel alapján úgy tűnik, Orbán valóban eltalálta a skót játékos lábát a térdével, Armstrong mindent megtett, hogy elessen, és Orbán mezébe kapaszkodva került a földre.

A meccsen, amelyet Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával nyert meg a magyar csapat, a spanyol Alejandro Hernández Hernández ült a VAR-szobában, aki nem hívta ki argentin kollégáját, vagyis úgy érezte, nem született rossz döntés azzal, hogy Tello nem ítélt büntetőt.

Az UEFA-nál máshogy gondolhatták, mivel a Relevo azt írja, Hernández Hernández az egyenes kieséses szakaszban már nem kap feladatot. Nem ő az egyetlen spanyol spori, aki csomagolhat, mivel Jesús Gil Manzano, valamint két asszisztense, Diego Barbero Sevilla és Ángel Nevado Rodríguez sem közreműködik majd Eb-meccsen a folytatásban.

Ez a bírói hármas az első fordulóban játszott Ausztria-Franciaország meccsen kapott szerepet, és hibaként rótták fel nekik, hogy 0-0-s állásnál, Christoph Baumgartner ziccerénél kirúgás következett, pedig a helyzetből azért nem lett gól, mert a francia kapus, Mike Maignan bravúrral belekapott a labdába.

Ráadásul az ítélet azért is lehetett bosszantó az osztrákok számára, mert a franciák ezt követő akciójából született a meccs egyetlen gólja, amikor Kylian Mbappé beadását Maximilan Wöber a hálóba csúsztatta.

A meccs után mindkét fél panaszt tett a bíróra, a franciák azért, mert szerintük az osztrákok túl keményen játszottak (18 szabálytalanságot követtek el, míg ellenfelük tízet), az osztrákok pedig azért, mert nehezményezték, hogy hárommal több sárgát (5-2) mutatott fel neki Gil Manzano.

Az ötfős spanyol bíró kontingensből így egyedül Juan Martínez Munuera kaphat feladatot, akit a VAR-szobában alkalmaznak a tornán.

Olvasói sztorik