Hírek

Nagyot bukott biciklivel, mázlija volt az Eb-n szereplő angol focistának

Adrian DENNIS / AFP
Adrian DENNIS / AFP

A cseh válogatott futballista, Michal Sadílek már tisztában van vele, mennyire veszélyes kiegészítő sport tud lenni a kerékpározás: a 25 éves középpályás nem sokkal az Eb előtt került ki a cseh keretből, miután 65 öltéssel kellett összevarrni a lábszárát, amikor hegyi gokartozás közben nagyot bukott.

Úgy látszik, az angol Anthony Gordon nem hallott Sadílek esetéről, vagy csak úgy érezte, egy kellemes bringázással engedi ki a gőzt, mindenesetre ő sem úszta meg komoly esés nélkül. A Newcastle szélsőjének egy nagy seb éktelenkedett az állán, amikor az angolok edzőtáborában lefotózták, és az orrán, valamint a kezén, csuklóján is nyomokat hagyott az esés, de így is szerencséje volt, hiszen nem kellett rajta semmit sem gipszelni vagy összevarrni.

A 23 éves Gordon az angolok első két Eb-meccsét végigpadozta, majd Gareth Southgate a harmadik fordulóban, a szlovénok ellen a 89. percben küldte be Phil Foden helyére, úgyhogy éppen csak beleszagolhatott a torna hangulatába.

A C csoportot 5 ponttal, de mindössze két szerzett góllal megnyerő Anglia az Eb-n legközelebb vasárnap 18 órától lép pályára, amikor Szlovákiával vív nyolcaddöntőt Gelsenkirchenben.

Olvasói sztorik