Hírek

Őrjöng a cseh sportsajtó, mert egy kulcsember balesetével becsapottnak érzi magát

Domenic Aquilina / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Michal Sadílek pénteken még végigjátszotta a Málta elleni mérkőzést
Domenic Aquilina / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Michal Sadílek pénteken még végigjátszotta a Málta elleni mérkőzést

Ahogy arról vasárnap beszámoltunk, a Cseh Labdarúgó Szövetség közleménye szerint kerékpárbaleset következtében lábszársérülést szenvedett Michal Sadílek holland Twente 25 éves középpályása, így lemarad a németországi Európa-bajnokságról. A cseh sajtó szerint azonban a szövetség elhallgatta, hogy nem egyszerű bringázásról volt szó.

Mint kiderült, a pénteki, Málta ellen 7-1-re megnyert összecsapás után a csapat egy része szabadnapot kapott, azt pedig Sadílek mellett David Jurásek (Hoffenheim) és Ladislav Krejcí (Sparta Praha) is arra használt fel, hogy átéljen egy kis kalandot.

A futballisták felvonóval felmentek a Schladmingban található Planai-síterületre, ahonnan tricikliken, úgynevezett hegyi gokartokon hajtottak le. Sadílek akkor szenvedett balesetet, de olyan súlyosat, hogy a mentőket is riasztani kellett.

A csapatvezetés csak vasárnap jelentette be, hogy a középpályás nem lehet ott az Eb-n, mert „olyan szerencsétlenül esett kerékpározás közben, és megsérült a sípcsontja.”

Azt azonban elhallgatta, hogy a sérülés annyira súlyos volt, hogy a sportoló lábát 65 öltéssel kellett összevarrni

– írta cseh forrásra hivatkozva a Bild.

Az Idnes.cz szerint miután kiderült az ügy, a csehek sajtószóvivője, Petr Sedivy hétfőn egy kiegészítő közleményt juttatott el a médiához.

„Michal Sadílek kerékpározás közben elesett, és lábszárán megsérült – ezzel az információkkal dolgozott kezdetben a válogatott vezetése, majd ezt tette elérhetővé a média számára. Hiba volt, hogy nem adtunk teljes körű tájékoztatást, és elnézést kérünk a sajtótól, valamint a sportrajongóktól.

A baleset a játékos szabadidejében történt, amit saját belátása szerint használhatott fel. Nem szegte meg a csapatszabályokat vagy más belső megállapodásokat

– írta.

Michal Sadílek kiesése azért okoz nehézséget, mert Ivan Hasek válogatottjában stabil kezdőjátékosnak számított, Málta ellen a teljes kilencven percet végigjátszotta, és ő viselte a csapatkapitányi karszalagot is.

Kapcsolódó
Elesett kerékpárral, lemarad az Eb-ről a középpályás
Michal Sadílek egyéni program közben sérült meg.
Olvasói sztorik