Hírek

Az angolok csoportjának zárása történelmi szinten kínzó volt

Richard Pelham / Getty Images
Richard Pelham / Getty Images

A németországi Európa-bajnokság C csoportjának csapatai nem kényeztették el a focidrukkereket az utolsó fordulóban. Bár többféle kimenetele is lehetett volna a játéknapnak, végül Anglia Szlovéniával, míg Dánia Szerbiával játszott 0-0-s döntetlent.

Az Opta statisztikája szerint ez olyannyira eseménytelen végkimenetel, hogy még sosem fordult elő az Európa-bajnokságon, hogy egy csoportban az utolsó fordulóban két 0-0-s meccset rendezzenek. Eddig.

Ha onnan nézzük, hogy az angolok ezzel is csoportgyőztesként jutottak tovább, a dánok a második helyen, miközben a szlovén válogatott története legjobb szereplését elérve készülhet a nyolcaddöntőre, akkor már érthetőbb a történet. Bár az nem világos, hogy mi volt a szerbek célja, akik az utolsó helyről vágtak neki a játéknapnak, és egy kaput eltaláló lövést tudtak felmutatni.

Az angol-szlovén 0-0-ja egyébként a magyar válogatottat is érinti, mert ha nyertek volna Harry Kane-ék, akkor Magyarország már nyolcaddöntős lenne – na, ez nem történt meg. Így elsősorban az F csoport szerdai zárásán dől el Marco Rossi csapatának sorsa: ha a csehek és a grúzok sem nyernek, akkor biztosan továbbjut a magyar csapat, illetve az is működhet, ha a csehek legalább három góllal legyőzik Törökországot.

Kapcsolódó
Ennyit hagyhat ki brutális sérülése után Varga Barnabás
A szakértő szerint a csatár teljesen felépül.
Olvasói sztorik