Hírek

Van ennél nagyobb elismerés? Olasz újságíró kérlelte Modricot, hogy sose vonuljon vissza

Christophe Simon / AFP
Christophe Simon / AFP

Olaszország összetörte a horvát szíveket hétfőn, az Európa-bajnokság B csoportjában, ugyanis egy 98. percben szerzett góllal kiegyenlített a két csapat rangadóján, és miközben a címvédő továbbjutott a nyolcaddöntőbe (Svájc lesz majd az ellenfele), addig Horvátország a csoportja harmadik helyén végzett és mindössze két pontja van.

Egy kiesés esetén nem kizárt, hogy utoljára láttuk a horvát válogatottban a meccs legjobbjának megválasztott Luka Modricot, aki csapata gólját szerezte. A meccset követő sajtótájékoztatón viszont nem várt dolog történt: egy újságíró csak azért kérte el a mikrofont, hogy elmondja a szeptember a 39. életévét betöltő középpályásnak, ne vonuljon vissza.

„Szeretném megköszönni a játékodat, nemcsak a mostanit, hanem amit egész karriered során nyújtottál.

Ismét bizonyítottad, hogy világklasszis vagy, betaláltál azt követően is, hogy kihagytál egy tizenegyest. Csak ezt akartam elmondani. Arra kérlek, soha ne vonulj vissza, mert te vagy az egyik legjobb játékos, akit valaha láttam. Köszönöm

– mondta az újságíró, mire a meghatott Modric elsőre a graziét préseld ki magából, majd horvátul úgy folytatta, a szíve mélyéből köszöni ezeket a kedves szavakat, és ugyan ő is szívesen játszana az idők végezetéig, egyszer majd eljön az a pillanat, amikor befejezi.

Modric egyébként minden idők legidősebb gólszerzőjévé vált az Eb-ken az olaszok ellen.

Kapcsolódó
Marco Rossi meglátogatta Varga Barnabást a kórházban
A szakmai stáb néhány tagjával és Botka Endrével.
Olvasói sztorik