Hírek

Luka Modricnál szomorúbb meccs emberét nem sokat láttunk

Boris Streubel - UEFA / UEFA via Getty Images
Boris Streubel - UEFA / UEFA via Getty Images

Luka Modric megjárta a mennyet és a poklot az olaszok elleni csoportrangadón. A horvátok csapatkapitánya az 54. percben büntetőt hibázott, de aztán Horvátország visszaszerezte a labdát, majd Modric egy kipattanót követően mégis a kapuba bombázott. Jelenleg ő az Eb-k történetének legidősebb gólszerzője, 38 évesen és 289 naposan talált be.

A 80. percben jött le a pályáról, amikor csapata még 1-0-s előnyben volt, ami a továbbjutást jelentette volna, azonban a találkozó legvégén, a 98. percben a csereként beállt Zaccagni kiegyenlített. Mindez azt jelenti, hogy a címvédő Olaszország bejutott a legjobb 16 közé, Horvátország pedig mindössze két pontot szerezve csoportharmadik – minket például már nem tud megelőzni a harmadikok versenyében.

Az UEFA-nál Modricot választották a meccs emberének, de az elismeréssel készült fotóján látszik a csalódottság.

Ha a horvátok kiesnek (még maradt némi esély a továbbjutásra, de a statisztikai modellek szerint kétszázaléknyi jelen állás szerint), könnyen elképzelhető, hogy utoljára láthattuk a középpályást a horvát válogatottban. Erre rákérdeztek nála is, mire könnyes szemmel csak annyit mondott, nincs most itt az ideje az ilyen kérdéseknek.

Nem tudom mit mondhatnék, a futball olykor kegyetlen, ez megint bebizonyosodott. Nem érdemeltük meg ezt a gólt, de azt nem tudom, mi alapján hosszabbított a játékvezető nyolc percet. De mondom, a futball kegyetlen tud lenni

nyilatkozta Modric.

Kapcsolódó
Csoboth: El tudom képzelni, a kapufámnál mit művelt otthon a fater
A magyar válogatott hőse elmesélte, mi volt a jutalma és büntetése a skótok elleni győztes góljáért.
Olvasói sztorik