Hírek

Statisztikailag szinte már Eb-nyolcaddöntős a magyar futballválogatott

Illyés Tibor / MTI
Így ünnepelte Skócia elleni győzelmét a magyar csapat
Illyés Tibor / MTI
Így ünnepelte Skócia elleni győzelmét a magyar csapat
Hétfőn egy akadály elhárult, kedd este pedig akár a továbbjutás is meglehet a magyar labdarúgó-válogatott számára, amely egy angol győzelemmel már biztosan a négy legjobb csoportharmadik közé kerülne az Európa-bajnokságon.  

A magyar válogatott három ponttal és mínusz hármas (2-5) gólkülönbséggel zárt, és legalább két harmadik helyezettet kell megelőznie pontszámmal, vagy azonos pontszám esetén jobb gólkülönbséggel.

A B csoportban Olaszország besegített azzal, hogy a 98. percben ikszelt a horvátokkal, vereséggel ugyan három ponttal, de jobb gólkülönbséggel elénk került volna. Így viszont a kétpontos Horvátország sorsa gyakorlatilag megpecsételődött.

A C és F csoportban még van esély arra, hogy háromnál kevesebb ponttal zárjon a harmadik helyezett.

Előbbiben azért kell szurkolni, hogy este az eddig nem túl meggyőző, legutóbb ezüstérmes angolok felülmúlják a kétpontos szlovénokat.

Az F csoportban szerdán az újonc Georgia nem nyerhet a csoportgyőztes portugálok, míg a csehek a törökök ellen. De ha a portugálok nem kapnak ki, akkor a csehek akár nyerhetnek is, de legalább három góllal, mert akkor lesz rosszabb a törökök gólkülönbsége.

Theanalyst.com

Ami a statisztikát illeti, az Opta legfrissebb előrejelzése szerint a magyar válogatott nyolcaddöntős szereplésére 92,82 százalék az esély, ezzel a nyolc, már biztos továbbjutó csapat (Németország, Svájc, Spanyolország, Olaszország, Anglia, Franciaország, Hollandia, Portugália) mellett

a harmadik legjobb pozícióba sorolt bennünket az adatokkal és mutatókkal foglalkozó elemző cég.

Előttünk csak a Ausztria (99,98 százalék) és Törökország (96,25 százalék) található.

A jelenlegi esélyek alapján így nézne ki az ágrajz a folytatásban:

Kapcsolódó
Olvasói sztorik