Hírek

Kémkedő újságírókat szankcionált a francia szövetség az Eb-n

KENZO TRIBOUILLARD / AFP
Adrien Rabiot és Didier Deschamps
KENZO TRIBOUILLARD / AFP
Adrien Rabiot és Didier Deschamps
Érdekes hír szivárgott ki a francia labdarúgó-válogatott háza tájáról, lapértesülés szerint három újságírótól kémkedés miatt elvették az akkreditációt, így ők nem lehettek ott a hollandok elleni, múlt pénteki mérkőzésen.

Miután a francia válogatott egy hete csak egy öngóllal tudta legyőzni Ausztriát, Didier Deschamps szövetségi kapitány úgy döntött, taktikailag változtat, és Hollandia ellen Adrien Rabiot-t a baloldali középpályás szerepkörébe állította.

A módosítás azonban a meccs előtt egy nappal kiszivárgott, a La Provence újság most magyarázatot adott ezzel kapcsolatosan.

A lap szerint három újságíró elrejtőzött a lipcsei RedBull Arénában, megleste a csapat edzését, így szerezve információkat a leendő felállásról.

A francia szövetség lépett, és miután kiderítette a három újságíró kilétét, mindegyik akkreditációját bevonta, és kitiltotta őket a Hollandia elleni (végül gól nélküli döntetlennel zárult) meccsről.

Azt nem tudni, hogy a Lengyelország elleni összecsapáson ott lehetnek-e a vétkesek.

Kapcsolódó
A visszatérés, ami az egész futballvilágot meglepte
N'Golo Kantét eddigi utolsó, európai topfutballban töltött szezonjában sérülések hátráltatták, majd eligazolt Szaúd-Arábiába, így sokakat meglephetett, hogy Didier Deschamps számolt vele. Ő eddig bizonyította, hogy a francia kapitánynak igaza volt.
Olvasói sztorik