Hírek

A visszatérés, ami az egész futballvilágot meglepte

Gabriel Bouys / AFP
Gabriel Bouys / AFP
N'Golo Kantét eddigi utolsó, európai topfutballban töltött szezonjában sérülések hátráltatták, majd eligazolt Szaúd-Arábiába, így sokakat meglephetett, hogy Didier Deschamps számolt vele. Ő eddig bizonyította, hogy a francia kapitánynak igaza volt.

Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya némiképp váratlant húzott azzal, hogy elvitte magával a németországi Európa-bajnokságra N’Golo Kantét. A pálya minden szegmensét bejátszani képes középpályás utolsó szezonja az európai topfutballban ugyanis sérülésekkel teli volt, a 2022-23-as szezonban mindössze kilenc meccs jutott neki a Chelsea-ben, majd 2023 nyarán a szaúdi ligába igazolt. A válogatottba 2022 után tért vissza az Eb előtti felkészülési mérkőzéseken.

A 33 éves Kanté ugyanakkor bizonyította, hogy Deschampsnak igaza volt a behívásakor, az Ausztria elleni meccs után a hollandok elleni (0-0-s) rangadót követően is őt választották meg a meccs legjobb játékosának.

N’Golo Kanté eddigi teljesítménye a tornán.

„Kanté teljesítménye ragyogó, ami kifejezetten jól jön nekünk. Rengeteg elérhető játékosunk van a középpályán, de ő valahogy mindig meg tud győzni mindenkit, hogy helye van a kezdőben” – dicsérte játékosát a francia kapitány.

Eddig egyébként N’Golo Kanét az egyedüli a mezőnyben, aki kétszer is kiérdemelte volna a meccs emberének járó elismerést.

Kapcsolódó
Koeman a lesgólról: Ha ilyen sokáig tartott kielemezni, akkor meg kellett volna adni a gólt
A holland kapitány előzetesen aláírta volna, hogy két kör után négy ponttal álljon a csapata.
Olvasói sztorik