Hírek

Több csont is eltört Varga Barnabás arcában

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A magyar válogatott Skócia elleni, katartikus győzelme után minden játékosunk megemlítette, hogy a diadalt Varga Barnabásnak ajánlják, aki a skót kapussal, Angus Gunn-nal ütközve elvesztette az eszméletét, és az ijesztő jelenet után hosszú percekig ápolták, majd hordágyon vitték le.

A társak azt mondták, szeretnék, ha az NB I gólkirálya minél előbb ismét köztük lenne, de erre még várniuk kell. Vargának ugyanis több csont is eltört az arcában és agyrázkódást is szenvedett.

„Zavaros helyzet volt az ütközés, a videobíró vizsgálta az esetet. Úgy tűnt, nincs eszméleténél, nagyon aggódtunk érte, mert az orvosok rendkívül lassan indultak a pályára, mintha nem lettek volna tisztában a sérülés veszélyével és súlyosságával. Most már rendben van, ez a legfontosabb. Valószínűleg órákon belül megműtik, a torna hátralévő részében már nem számíthatunk rá” – nyilatkozta a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a meccset követő sajtótájékoztatón.

A skótok elleni győzelem után a játékosok Varga 19-es mezével és szülőfalujára utaló Szentpéterfa feliratú sállal ünnepeltek a magyar szurkolók előtt.

Azt egyelőre nem tudni, hogy folytathatja-e a magyar válogatott, ehhez az kell, hogy legalább két csoportharmadik rosszabb legyen az összevetésben.

Az alábbi három feltételből kettőnek kell teljesülnie, hogy ott legyen a magyar csapat a nyolcaddöntőben:

  • a B csoportban Spanyolország és Olaszország nem kap ki Albánia, illetve Horvátország ellen,
  • a C csoportban Anglia legyőzi Szlovéniát,
  • az F jelű négyesben pedig Csehország és Georgia nem veri meg Törökországot, illetve Portugáliát.
Olvasói sztorik