Hírek

Skót futball-legenda a magyarok elleni meccsről: „Adjunk nekik néhány súlyos pofont!”

Gerard CERLES / AFP
Colin Hendry a skótok csapatkapitánya volt az 1998-as vébén
Gerard CERLES / AFP
Colin Hendry a skótok csapatkapitánya volt az 1998-as vébén
Colin Hendry, a Manchester City, a Blackburn Rovers és a Rangers egykori 51-szeres skót válogatott védője szerint Skócia történelmi lehetőség előtt áll a magyarok elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen, amit meg kell ragadni. „Legyen ez a mi pillanatunk” – üzente a nemzeti csapat játékosainak a Rettenthetetlen becenéven is emlegetett egykori labdarúgó.

A skót futball-legenda tudja, miről beszél, hiszen az 1998-ass világbajnokságon csapatkapitányként vezette a válogatottat, és összehasonlítva az akkori és a mostani helyzetet biztos benne, hogy a jelenlegi keret jobb, mint amilyen az ő generációja volt.

„Lehetőséged van olyasmire, amit még egyetlen skót játékos sem tett meg. Amit a múlt legendás nagyjaival – Ally McCoisttal, John Collinsszal és Gary McAllisterrel – nem tudtuk megcsinálni. Szóval képzeld el, milyen különleges lenne, ha a neved bekerülne a történelembe! Ragadd meg a pillanatot! Ragadd meg ezt a lehetőséget és ne hagyd, hogy elmenjen melletted!” – üzente a skót csapatnak.

„Ez most a mi időnk. Más nemzeteknek megvolt a pillanatuk a múltban, azok megcsinálták. De nem jobbak nálunk. Szóval menj és tedd ezt Skócia nagy pillanatává! Semmi más nem számít. Csak nyerj, és írj történelmet! Ezt egy egész nemzetért teszed, nem csak magadért.”

Hendry azt mondta, nagyon sokszor a fülébe csengenek akkor kapitánya, az egy éve meghalt legendás Craig Brown szavai, amelyek inspirálóan hathatnak a mostani futballistára is.

Craig Brown híres szavaival élve: adjunk nekik néhány súlyos pofont, és tudassuk velük, hogy ott vagyunk.

Amennyiben Skócia győzelmet aratna Magyarország felett, az szinte garantálná a csoportból való továbbjutást.

Ez lenne az első alkalom, hogy Skócia egy nemzetközi tornán bekerüljün az egyenes kieséses szakaszba.

A csapat az első mérkőzésén simán, 5-1-re kikapott Németországtól, de múlt szerdán Svájc elleni egy 1-1-es döntetlennel megtartotta esélyét. Magyarország két meccsből nulla ponttal a csoport negyedik helyén áll.

Kapcsolódó
Egyszer tíz piros lapot is kiosztott a skót-magyar bírója
Facundo Tello nem szívbajos játékvezető.
Olvasói sztorik