Hírek

Egyszer tíz piros lapot is kiosztott a skót-magyar bírója

Juan BARRETO / AFP
Facundo Tello szigorú bíró hírében áll
Juan BARRETO / AFP
Facundo Tello szigorú bíró hírében áll
Azok után, hogy a németek elleni mérkőzésen Ryan Porteous piros lapot kapott, így vasárnap Magyarország ellen sem léphet pályára a labdarúgó Európa-bajnokságon, a skót lapok kicsit tartanak az összecsapásra kijelölt argentin bírótól, Facundo Tellótól.

Tello történelmet írt kedden, amikor ő lett az első nem UEFA-játékvezető, aki egy Európa-bajnoki mérkőzésen (Törökország–Grúzia) dolgozhatott. A részvétele az UEFA és a CONMEBOL között létrejött megállapodás része, ebben az ügyletben az olasz Maurizio Mariani a másik véglet, ő a Copa Americán bíráskodik, és hétfő hajnalban az Egyesült Államok–Bolívia mérkőzést vezeti.

A skót Daily Record azt írta, Steve Clarke játékosainak Stuttgartban nem szabad durván játszaniuk, Tello ugyanis szigorú magatartásáról ismert. Olyannyira, hogy 2022 novemberében 10 játékost (!) állított ki a Racing Club–Boca Juniors Szuperkupa-döntőn.

Kapcsolódó
Szalai Attila: Mi tettük magasra a lécet, ezt a nyomást egészségesen kell kezelni
Szalai Attila szerint nagy nyomás nehezedik a magyar labdarúgó-válogatottra a skótok elleni utolsó, sorsdöntő Európa-bajnoki csoportmérkőzés előtt, de ezt egészségesen kell kezelniük a játékosoknak.
Olvasói sztorik