Hírek

Közbelép az UEFA az egyik Eb-pálya állapota miatt

Arne Dedert / dpa Picture-Alliance via AFP
Arne Dedert / dpa Picture-Alliance via AFP

Aki látta (végigszenvedte?) Anglia és Dánia 1-1-es döntetlenjét a labdarúgó Európa-bajnokságon, annak feltűnhetett, hogy meccs helyszínén, az Eintracht Frankfurt stadionjában finoman szólva sincs jó állapotban a pálya talaja. Persze több városban is komoly esőzések voltak a mérkőzések előtt, azonban a frankfurti gyep kirívóan rosszul festett.

A BBC cikke szerint az európai szövetségnél is rögzítették a problémát,

külön tervet dolgoztak ki, és külsős szakértőket is bevonnak, hogy javítsanak a frankfurti körülményeken a torna hátralévő részére.

A rendezők egyébként a dán-angol meccs előtt úgy döntöttek, hogy bezárják a stadion tetőszerkezetét, a sheffieldi egyetem kutatója, Steve Haake szerint azonban rosszul időzítettek és csak rontottak a helyzeten, mert nem tudott kellőképpen szellőzni a pálya.

Frankfurtban még három mérkőzést rendeznek, vasárnap a svájci-német, majd három nappal később a szlovák-román csoportmeccset, valamint július 1-jén egy nyolcaddöntős összecsapást.

Kapcsolódó
A visszatérés, ami az egész futballvilágot meglepte
N'Golo Kantét eddigi utolsó, európai topfutballban töltött szezonjában sérülések hátráltatták, majd eligazolt Szaúd-Arábiába, így sokakat meglephetett, hogy Didier Deschamps számolt vele. Ő eddig bizonyította, hogy a francia kapitánynak igaza volt.
Olvasói sztorik